Vermezović zove publiku

Izvor: Politika, 19.Okt.2012, 23:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vermezović zove publiku

Trener „crno-belih” priželjkuje nastavak serije pobeda u derbiju s Radom na Vračaru (12.30 č), u kojem se sastaju timovi koji po njemu trenutno igraju najlepši fudbal u Srbiji

Šampion u za naše prilike neuobičajenom terminu od 12.30 časova u malom gradskom derbiju gostuje Radu na Vračaru. Ovaj susret ujedno je i derbi devetog kola. Partizan u njega ulazi s čelne pozicije, nameran da zabeleži sedmu >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << uzastopnu pobedu i ostane na prvom mestu.

Trener „crno-belih” Vladimir Vermezović hvali protivnika:

– Pred nama je do sada najveće iskušenje. Rad ove godine igra izvanredno i sa puno samopouzdanja. Vrlo su tvrda ekipa, nezgodna i biće nam izuzetno teško. Veoma su opasni i u svakom trenutku znaju šta hoće. U proteklom periodu nismo bili kompletni, ali nama je čast da imamo toliko reprezentativaca. Nadam se da ova pauza nije ostavila traga i da ćemo nastaviti seriju.

Duelom na Vračaru srpski prvak ulazi u novu seriju mečeva u kratkom vremenskom roku. Svi fudbaleri su zdravi, osim Marka Šćepovića, koji je zbog virusa pre vremena završio prekjučerašnji trening.

– Čuo sam da su i do sada naše utakmice s Radom bile otvorene, sa puno šansi i golova. Nadam se da će tako biti i da će publika uživati. Vreme je lepo, na terenu će biti dve ekipe koje trenutno igraju najlepši fudbal u Srbiji, pa nema razloga da tribine ne budu pune – kazao je šef struke Partizana.

Umesto povređenog golmana Vladimira Stojkovića braniće Nikola Petrović. Reprezentativac Nemanja Tomić se oporavio i biće u konkurenciji za tim.

– Raduje činjenica da Tomić više nema problem s leđima. On nam je potreban, ali nećemo žuriti s njegovim povratkom. Razgovaraćemo i doneti odluku da li će biti u startnoj postavi ili će meč početi s klupe – rekao je Vermezović.

Na pitanje da li je razgovarao s mladim Nikolom Ninkovićem posle incidenta u Kruševcu, odgovorio je da jeste i dodao:

– Pričam stalno s njim. On je nestašno dete. Ne pravi ekscese, ali ima dečije ispade, da malo zakasni na trening, da se uspava... Još je mlad i mi mu to praštamo. Pametan je i nadam se da će izvući pouke iz svega što se desilo i što će mu se verovatno desiti. Samo od njega zavisi da li će se vratiti na pravi put. U Partizanu imamo drugačije metode rada. Ne slažem se da treba da „zakopamo” klinca od 18 godina. Ninković je pre svega dobar igrač i on je potreban i Partizanu i srpskom fudbalu.

Vladimir Vermezović je istakao „građevinare” Nemanju Kojića i Predraga Luku.

– Kojić je sjajan momak i veliki potencijal. Ima kvalitet. Luka je u ovom trenutku najbolji igrač Rada. Na njega treba obratiti posebnu pažnju, jer jednim potezom može da reši meč.

Upitan da li će neko od njih u zimskom prelaznom roku doći u Humsku, rekao je:

– Puni smo na tim pozicijama i trenutno ne vidim da u januaru mogu da dođu u Partizan.

Mladi štoper Miloš Ostojić je pred duel s Radom izjavio:

– Očekuje nas veoma teška utakmica, protiv jako dobrog protivnika. Maksimalno smo koncentrisani i spremni da nastavimo niz dobrih igara i rezultata u našem prvenstvu.

Na pitanje da li veća opasnost preti od Kojića ili Luke, odgovorio je:

– Nisam igrao protiv Luke, ali mislim da nam veća opasnost preti od njihove timske igre nego od pojedinca.

„Crno-beli” su do sada 23 puta gostovali „građevinarima”. Pobedili su 13 puta, dok su po pet utakmica završene nerešeno i trijumfima Rada. Gol-razlika u tim susretima je 49:26 u korist šampiona. „Građevinari” su se poslednji put radovali 26. aprila 2003, kada su pogotkom Darka Pivaljevića u 70. minutu pobedili s 1:0. Na potonjih 11 mečeva izvukli su samo dva boda. Proletos, takođe na Vračaru, Partizan je slavio sa 4:1.

------------------------------------

Humanitarna akcija Partizana

Partizan od ponedeljka pokreće humanitarnu akciju „Da nam svima bude toplo” u kojoj će prikupljati odeću za najugroženije građane Srbije. Pozivaju se svi koji mogu da donesu deo svoje garderobe da bi pomogli one kojima je to potrebno. Ova humanitarna akcija trajaće do 22. decembra, a u klubu su uvereni da će ona imati uspeha i da će mnogima vratiti osmeh. Više informacija mogu se dobiti pozivom na broj telefona 011/3693340.

Đ. Smiljanić

objavljeno: 20.10.2012.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.