Izvor: MozzartSport.com, 16.Jun.2021, 11:28

Velike promene u bosanskom loncu: Krupa odustala, Leotar stigao do Premijer lige za zelenim stolom

Neizvesna sudbina Radnika iz Bijeljine

Početak nove fudbalske sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine zakazan je za sredinu jula meseca, a žreb takmičarskih brojeva za novu sezonu biće održan sutra, a većina ekipa se već uveliko priprema. Međutim, ono što je malo čudnije u odnosu na prethodne godine, jeste način na koje su pojedine ekipe izborile nastup u Premijer ligi. Svakako, ne računaju se tu Borac, Sarajevo, Velež, Široki Brijeg, Željezničar, Zrinjski, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Sloboda, Tuzla Siti, nego ekipe iz donjeg doma prošlosezonske tabele.

Prvo je Mladost iz Doboj Kaknja za zelenim stolom izbačena iz lige, jer nije dobila licencu za nastup u Premijer ligi naredne sezone. O razlozima smo već pisali. Umesto njih, u društvu najboljih ostao je bijeljinski Radnik, koji je prema plasmanu na tabeli, trebao u niži rang.

Međutim, u međuvremenu ekipa Krupe na Vrbasu odustala je od takmičenja i zvaničnim saopštenjem objavila da čelnici više nemaju sredstava da finansiraju učešće. Samim tim, ostalo je jedno upražnjeno mesto. Kao i obično, licitacija je krenula pa su se spominjale mnoge ekipe. Prema pravilima, mesto je trebalo da popuni ekipa iz Republike Srpske. Izbor je pao na trebinjski Leotar. Nekadašnjeg učesnika i prvog šampiona zajedničke Lige. Prihvatili su iz trebinjskog kluba učešće u društvu najboljih, pa će pored Posušja i Rudar Prijedora, Premijer liga biti brojnija za još jednog novog člana.

Međutim, nije ni tu sve gotovo, jer i dalje niko sa sigurnošću ne može reći da je to konačan broj, jer se sve glasnije u BiH javnosti špekuliše da će i bijeljinski Radnik krenuti putem Krupe na Vrbasu. Prvo je Bijeljina bila u euforiji zbog opstanka, a nedugo nakon toga, tenzije su splasnule, pa se ni dan pred žreb ne zna šta će biti sa Radnikom. Uprave nema, igrača je sve manje, pa se ne zna zapravo ni ko će ni kako finansirati učešće. Spominje se i nova popuna ukoliko bijeljinci odluče da napuste ligu, što bi svakako uz dosadašnje tumbanje bio novi presedan u BiH Premijer ligi.

Dakle, ukoliko se stvari danas ne promene što nije isključeno, Premijer ligu bi trebalo da čine Borac, Sarajevo, Velež, Široki Brijeg, Željezničar, Zrinjski, Sloboda, Tuzla Siti, Radnik, Posušje, Rudar Prijedor, Leotar. Međutim, sačekajmo i zvanični žreb, pošto nas izgleda više ništa ne može iznenaditi kada je u pitanju Premijer liga Bosne i Hercegovine.

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.