Velež posle 17 godina ima reprezentativca

Izvor: B92, 27.Okt.2020, 20:07

Velež posle 17 godina ima reprezentativca

Fudbalski klub Velež prvi put posle 17 godina ima reprezentativca Bosne i Hercegovine.

Mostarci su otkrili da je poziv selektora reprezentacije Dušana Bajevića za novembarske utakmice dobio Samir Zeljković.

Ovaj 23-godišnji Sarajlija je ove sezone ponajbolji igrač Veleža i nastupio je na 11 od 12 utakmica u Premijer ligi BiH igrajući većinom na poziciji stopera iako je primarno zadnji vezni igrač.

Zeljković će dobiti priliku u prijateljskom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << duelu protiv Irana na Koševu 12. novembra zajedno sa ostalim igračima iz Premijer lige BiH.

"Zmajevi" do kraja godine imaju i utakmice protiv Holandije 15. novembra i Italije 18. novembra.

Zanimljivo, Velež je 17 godina čekao da ponovo ima reprezentativca. Posljednji igrač "Rođenih" koji je bio u reprezentaciji BiH je bio Admir Velagić daleke 2003. godine.

Velagić je 12. februara 2003. je sa klupe odgledao prijateljski duel u protiv Velsa u Kardifu koji je završen nerešeno – 2:2.

Taj meč je ostao upamćn po čuvenoj instrukciji selektora Blaža Sliškovića za Elvira Bolića koju je trebalo da prenese Elviru Baljiću: "Bola, Bola reci Balji da se ne za*ebava".
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.