Već imamo NEREGULARNU utakmicu u Superligi?!

Izvor: Telegraf.rs, 24.Jul.2016, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Već imamo NEREGULARNU utakmicu u Superligi?!

Fudbalsko prvenstvo Srbije, takozvana Superliga, nije pošteno ni počela, a već imamo slučaj "neregularne utakmice".

Naime, iz subotičkog Spartaka tvrde da je Voždovac, u meču 1. kola, prekršio pravilnik takmičenja FSS tako što je uveo u igru 15-godišnjeg Filipa Stuparevića, koji, navodno, nema pravo nastupa zbog godina.

Mladi fudbaler je ulaskom u 88. minutu postao najmlađi igrač koji je zaigrao u našoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << elitnoj ligi, ali iz Subotice poručuju, pozivajući se na pravila, da to nije imao pravo. Inače, meč je završen bez golova.

- FK Spartak i naši administrativni radnici prikupljaju sve relevantne informacije i ukoliko se ovaj podatak ispostavi kao tačan mi ćemo uložiti žalbu jer mislimo da su na taj način grubo prekršena pravila fudbalske igre -navodi Spartak u saopštenju u kome se dalje kaže:

- Prema važećem pravilniku takmičenja koji je usvojen od strane FSS u članu 41. nedvosmisleno piše da igrač mlađi od 17 godina ne može nastupati za seniorski tim sem u izuzetnom slučaju kada je napunio 16 godina i ima potvrdu od nadležne lekarske komisije. Kako je Filip Stuparević rođen 30.08.2000. vidi se da on nije mogao biti na terenu, ali ponavljam, sačekaćemo mišljenje administracije pre nego krenemo sa postupkom ulaganja žalbe - poručio je direktor "Plavih golubova" Dragan Đorđević.

A, evo šta piše u Članu 8 pravilnika takmičenja FSS:

Pravo nastupa imaju svi pravilno registrovani igrači koji su navršili 17 godina života i koji su stekli pravo nastupa na prvenstvenim utakmicama, pod uslovom da su licencirani za takmičarsku godinu. Na prvenstvenim utakmicama mogu nastupati igrači i igrači sa navršenih 16 godina života, s tim što moraju imati odoborenje specijalne lekarske komisije da mogu nastupati za prvi tim. Ovo pravo mora biti potvrđeno u legitimaciji igrača izdatoj od strane nadležnog organa za registraciju.

Dakle, situacija je ovde prilično jasna...

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Spartak dobija utakmicu za "zelenim stolom"!

Izvor: Sportske.net, 24.Jul.2016

Fudbaleri Spartaka iz Subotice su odigrali 0:0 meč protiv Voždovca u Beogradu, a jedan fudbaler Voždovca nije imao pravo nastupa...Igrao se 88. minut meča kada je na pomenutom meču u igru ušao Filip Stuparević, igrač koji još uvek nema 16 navršenih godina, tako da je postao najmlađi fudbaler...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.