Vatreni bez SP - milijardu kuna štete

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Okt.2009, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vatreni" bez SP - milijardu kuna štete

ZAGREB - Neodlazak hrvatske fudbalske reprezentacije na Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi moglo bi da košta hrvatsku ekonomiju čak milijardu kuna (140 miliona evra), izračunali su ekonomisti.

Kako danas piše zagrebački "Večernji list", gol Ukrajinca Nazarenka u mrežu britanskog golmana Džejmsa je iz blagajne Hrvatskog fudbalskog saveza "izbio" oko 20 miliona evra. Od toga je deset od FIFA-e (u to je uračunat novac za plasman na prvenstvo i novac >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za tri utakmice koje bi Hrvatska minimalno odigrala) i oko 10 koje će uskratiti sponzori.

Patiće i drugi, ocenjuje list i citira reči predsednika Hrvatskog udrženja poslodavaca Đura Popijača, koji procenjuje da će gubitak ugostitelja biti veći od nekoliko stotina miliona kuna.

"Otežavajuća okolnost za ugostitelje je i ta što bi malo navijača moglo sebi da priušti odlazak u Afriku, pa bi kafići za vreme prvenstva sigurno bili puni", ocenio je Popijač.

"Večernji" navodi da će štetiti i pivari, budući da za vreme igranja reprezentacije nacija "slisti" i do dva miliona boca piva od pola litre. Putničke agencije računale su, pak, na to da bi oko 2000 navijača putovalo u Afriku, a za zaradu će ostati uskraćeni i oni koji zarađuju od prodaje navijačkih rekvizita.

Nije nevažan ni izostanak rasta prodaje televizora, koja uoči važnih utakmica hrvatske reprezentacije vrtoglavo raste.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.