Van Nistelroj okačio kopačke o klin

Izvor: Glas javnosti, 14.Maj.2012, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Van Nistelroj okačio kopačke o klin

MALAGA - Holandski fudbaler Rud van Nistelroj rekao je danas da završava fudbalsku karijeru dugu 20 godina tokom koje je igrao za najveće evropske klubove i reprezentaciju svoje zemlje.

"Juče sam odigrao moj poslednji mec kao profesionalac. Verujem da je došao trenutak da prestanem da se bavim fudbalom jer sam došao do kraja fizičkih mogućnosti. Ipak, oproštaj nije mogao doći u bolji čas jer u Malagi vlada euforija", kazao je Van Nistelroj.

Njegov tim je u nedelju >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << u poslednjem kolu španskog prvenstva pobedio Sporting i zauzeo četvrto mesto na tabeli zbog čega će prvi put u istoriji igrati kvalifikacije za Ligu šampiona. Holandski napadač nastupao je tokom karijere za PSV iz Ajndhovena, Mančester junajted, Real Madrid i nemački Hamburg a karijeru je završio u Malagi.

Za reprezentaciju svoje zemlje igrao je 70 puta i postigao 35 golova. On ce ostati zabeležen kao drugi najbolji strelac Lige šampiona u istoriji tog takmičenja u kome je postigao 62 gola. Bolji od njega je samo Španac Raul Gonzales koji je čak 71. put pogađao u najkvalitetnijem klupskom takmičenju.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Malaga u šoku: Van Nistelroj rekao "zbogom" fudbalu posle ulaska ekipe u LŠ!

Izvor: Blic, 14.Maj.2012

Holandski fudbaler Rud Van Nistelroj rekao je da završava fudbalsku karijeru dugu 20 godina tokom koje je igrao za najveće evropske klubove i reprezentaciju svoje zemlje. Uprava i saigrači dan posle istorijskog plasmana ekipe u kvalifikacije za Ligu šampiona ne mogu da veruju da se Holanđanin u...

Nastavak na Blic...

Van Nistelroj završio karijeru

Izvor: Sportski Žurnal, 14.Maj.2012

Holandski fudbaler Rud Van Nistelroj rekao je da završava fudbalsku karijeru dugu 20 godina tokom koje je igrao za najveće evropske klubove i reprezentaciju svoje zemlje.. – Odigrao sam moj poslednji meč kao pofesionalac. Verujem da je došao trenutak da prestanem da se bavim fudbalom jer sam došao...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Van Nistelroj okačio kopačke "o klin"

Izvor: Sportal.rs, 14.Maj.2012

Došlo je vreme za oproštaj velikog holandskog golgetera. Rud Van Nistelroj (35) saopštio je u ponedeljak da je doneo odluku o završetku karijere, dan pošto je odigrao poslednju utakmicu u dresu Malage sa kojom je izborio plasman u kvalifikacije Lige šampiona.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.