Van Marvajk poštuje Dance i nada se dobroj igri

Izvor: Politika, 13.Jun.2010, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Van Marvajk poštuje Dance i nada se dobroj igri

JOHANESBURG – Selektor fudbalske reprezentacije Holandije Bert van Marvajk izjavio je uoči utakmice protiv Danske (ponedeljak 13.30 č), u prvom kolu E grupe Svetskog prvenstva u Južnoj Africi, da će se njegovi izabranici suočiti sa dva problema - kvalitetnim protivnikom i izazovom prvog meča na velikom takmičenju.

Holanđani su u kvalifikacijama delovali veoma ubedljivo, pošto su posao u grupi završili bez ijednog >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << izgubljenog boda. Odlične igre „lale” su prikazali i na pripremnim utakmica, pa im je uloga favorita u E grupi sa razlogom dodeljena.

„Slažem se sa ocenama stručnjaka prema kojima smo do sada delovali odlično na terenu, ali to ništa ne znači pred Mundijal”, oprezan je Van Marvajk koji je državni tim Holandije preuzeo 2008. godine nakon smene Marka van Bastena.

On je istakao da njegovi saradnici i igrači veruju da Holandija može na šampionatu u Južnoj Africi „daleko da stigne”, a navijači se rado sećaju 1974. i 1978. godine kada su „lale” igrale u finalu.

Van Marvajk je ranije izjavio da u timu neće biti Arjena Robena koji se oporavio od povrede, ali ga neće staviti u tim pošto „ne želi ništa da rizikuje”.

Danski reprezentativac Denis Romendal ocenio je da su igrači protivničkog tima „prilično realni”, ali da je javnost u Holandiji „previše euforična” uoči starta njihovih ljubimaca na planetarnoj smotri.

„Ne možemo ništa da izgubimo u duelu sa Holanđanima, pošto su skoro svi njima unapred njima upisali bodove. Pozitivnim rezultatom priredili bi prijatno iznenađenje”, istakao je Romendal koji je najveći deo karijere proveo u holandskim klubovima.

Selektor Danske Morten Olsen zbog povrede najverovatnije u startnu postavu neće uvrstiti Niklasa Bedntnera, pa se očekuje da će meč početi Jon Dal Tomason ili Soren Larsen.

Sutrašnji rivali susreli su se 29 puta, a Danci nisu pobedili čak 43 godine. Najznačajniji susret odigran je 1992. godine u polufinalu šampionata Evrope u Švedskoj, kada je Danska prošla dalje nakon boljeg izvođenja penala.

Utakmica Holandija - Danska igra se sutra od 13.30 časova na stadionu „Soker Siti” u Johanesburgu, a sudiće Stefan Lano (Francuska) kome će pomagatai sunarodnici Erik Danso i Loren Igo.

Verovatni sastavi:

Holandija: Stekelenburg, Van der Vile, Heitinga, Matijsen, Van Bronkhorst, Kujt, Van Bomel, Snajder, De Jong, Van der Vart i Van Persi.

Danska: Sorensen, Ager, Kjaer, Jakobsen, Mtiliga, Poulsen, Jensen, Kalenberg, Romedal, Eriksen i Bendnter.

Tanjug

objavljeno: 13/06/2010

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.