Van Basten se ne plaši favorita

Izvor: Glas javnosti, 09.Jun.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Van Basten se ne plaši favorita

Fudbalski rat u "grupi smrti" očekuje nas već u prvom kolu kada će u Bernu koplja ukrstiti aktuelni svetski šampion Italija i uvek neugodna Holandija. Selektori obe reprezentacije, zanimljivo, nekadašnji saigrači iz Milana, Roberto Donadoni i Marko van Basten, imaju velikih problema sa povredama igrača, pa će biti interesantno videti sa kakvim će timovima nastupiti na otvaranju turnira.

Strateg "azura" Donadoni ostao je pred start šampionata bez kapitena Fabija Kanavara. >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Uprkos nevoljama, vezista Milana Andrea Pirlo uveren je da će Italijani ovog leta pokoriti Evropu i tako prekinuti dugogodišnji post. Na tronu Evrope "azuri" su bili davne 1968. godine.

- Nema sumnje da smo poprilično oslabljeni bez Kanavara, ali imamo isti cilj kao i u Nemačkoj pre dve godine. Došao sam ovde da igram i pobeđujem jer želim da podignem pehar pobednika. Posebno nas motiviše podatak da četrdeset godina nismo osvojili EP, i smatram da je vreme da odnesemo ovaj trofej kući - rekao je Pirlo.

Selektor Holandije Marko van Basten, koji može da se pohvali titulom evropskog prvaka iz 1988. godine, takođe ima problema sa sastavom tima. Vezista madridskog Reala Arjen Roben sigurno propušta meč sa Italijanima, dok je učešće Veslija Snajdera i Robina van Persija i dalje pod znakom pitanja. Ipak, jedno je izvesno, Van Basten neće odustati od tradicionalne holandske formacije 4-3-3.

PANUĆI HOĆE DA IGRA

Povreda kolena koju je Kristijan Panući zaradio na treningu u petak zadala je veliku glavobolju selektoru Italije Donadoniju. Iskusni 35-godišnji defanzivac Rome tvrdi da će biti spreman za današnji meč sa Holandijom.

- Osećam se malo bolje, iako me još boli koleno i imam mali hematom. Zaista ne želim da propustim utakmicu sa Holandijom. Neću da glumim nikakvog heroja, ali u dobroj sam formi i verujem da ću se oporaviti do početka turnira - izjavio je Panući.

- Ne vidim zašto bismo naš stil igre prilagođavali Italijanima. Oni, zapravo, jesu favoriti na turniru, ali mi igramo našu igru i trudićemo se da nametnemo holandski stil. Ne mislim da će biti lako, ali smatram da ne treba da zaziremo od Italije. Šanse su 50:50 - naveo je Van Basten.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.