Valensija odustala od šišmiša

Izvor: Radio 021, 25.Nov.2014, 19:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Valensija odustala od šišmiša

Španski fudbalski klub Valensija saopštio je da neće koristiti novu verziju svog grba sa slepim mišem koji podseća na znak Betmena, nakon što se izdavač stripa, "Di-Si komiks" pobunio.

Valensija se prijavila za zaštitu znaka sa svojim tradicionalnim simbolom slepim mišem, a na njemu je on imao krila podignuta u vis. "Di-Si komiks" se pobunio zbog toga i zapretio tužbom, zato što je novi znak podsećao na znak Betmena. Klub je nakon toga odustao od svoje namere.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
"Di-Si komiks nas nije tužio, ali mi više ne planiramo da koristimo novi dizajn", navodi se u saopštenju kluba.

Slepi miš se nalazi na grbu Valensije od 1922. godine, dok je Betmen počeo da izlazi 1939. godine. Na dosadašnjem grbu kluba nalazi se ova stilizovana životinja, ali sa krilima na dole.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Valensija odustala od novog grba zbog Betmena

Izvor: Blic, 26.Nov.2014, 14:16

Španski fudbalski klub Valensija saopštio je da neće koristiti novu verziju svog grba sa slepim mišem koji podseća na znak Betmena, nakon što se izdavač stripa, "Di-Si komiks" (DC Comics) pobunio...Valensija se prijavila za zaštitu znaka sa svojim tradicionalnim simbolom slepim mišem, a na njemu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.