Valensija i Siti pregovaraju o Viljinom transferu

Izvor: RTS, 12.Mar.2009, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Valensija i Siti pregovaraju o Viljinom transferu

Španski fudbalski klub Valensija pregovara sa Mančester sitijem oko transfera Davida Vilje u taj engleski premijerligaški klub, rekao je potpredsednik španske ekipe Fernando Gomes.

On je u izjavi za londonski Tajms rekao da su se predstavnici dva kluba sastali kako bi razgovarali o transferu španskog reprezentativca. Međutim, oba kluba su odbila da komentarišu pisanje tog lista.

"Siti nije dao nikakvu ponudu. Predsednik Valensije (Visente Sorijano) >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zatražio je određeni iznos, ali oni nisu pristali", rekao je Gomes.

Valensija je prošle nedelje saopštila da će najverovatnije morati da proda neke od najboljih fudbalera kako bi rešila finansijske probleme. Klub sa Mestalje nije u mogućnosti da igračima redovno isplaćuje plate, uključujući i bonuse Vilji i Davidu Silvi. Takođe je odložena izgradnja novog stadiona.

Vilja je prošlog avgusta potpisao novi šestogodišnji ugovor sa Valensijom. On je na Mestalju došao 2005. godine iz Saragose, a za Valensiju je odigrao 120 utakmica i postigao 78 golova.

Mančester siti smatra se danas najbogatijim klubom na svetu, od kada ga je prošle godine preuzela kompanija iz Abu Dabija, čiji je vlasnik milijarder Mansur bin Zajed Al Najan.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Mančester Siti u poteri za Viljom

Izvor: B92, 12.Mar.2009

Centarfor David Vilja mogao bi da pređe iz Valensije u Mančester Siti, pošto su Španci prošle sedmice najavili prodaju najboljih igrača zbog finansijskog duga. .."Istina je da smo razgovarali sa njima (Sitijem), ali predednik Visente Sorijano tražio je značajnu sumu novca, na šta oni nisu pristali",...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.