Valdes: Hteo sam da ostavim fudbal

Izvor: B92, 03.Feb.2015, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Valdes: Hteo sam da ostavim fudbal

Golman Mančester Junajteda Viktor Valdes rekao je da je nakon teške povrede razmišljao da završi karijeru, ali da mu je porodica dala snagu da se vrati fudbalu.

Valdes je u aprilu prošle godine povredio ligamente kolena na meču protiv Selte, samo dva meseca pre isteka ugovora sa Barselonom, posle čega nije imao klub do kraja godine.

"Sve mi je išlo savršeno u karijeri, a onda došla povreda. Na meču protiv Selte odmah sam znao da sam pokidao ligamente >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i da me očekuje duga pauza. Kao da sam predosetio da će to da se desi jer je sve bilo idealno. Bio sam blizu odluke da prestanem sa fudbalom, ali mi je porodica dala snagu", rekao je Valdes za El Pais.

Španski golman se nedavno oporavio i potpisao 18-mesečni ugovor sa Mančester Junajtedom, gde će biti rezerva zemljaku Davidu De Hei.

"David je u ovom momentu najbolji golman na svetu i nalazi se u dobroj formi", zaključio je Valdes.

Valdes je za katalonski tim od 2002. do 2014. godine odigrao 535 utakmica i osvojio šest titula Primere, tri Lige šampiona, dva Kupa kralja, šest Superkupova Španije, dva UEFA Superkupa i dva Svetska klupska prvenstva.

Za reprezentaciju Španije odigrao je 20 utakmica i bio je član tima koji je trijumfovao na šampionatu sveta 2010 i prvenstvu Evrope 2012. godine.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.