Valdano: Gvardiola je revolucionar

Izvor: B92, 17.Apr.2013, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Valdano: Gvardiola je revolucionar

Bivši sportski direktor madridskog Reala Horhe Valdano rekao je da je budući trener Bajerna Pep Gvardiola fudbalski revolucionar.

"U današnjem fudbalu svi su opsednuti taktikom. Ona je postala mnogo važnija od tehnike. Treneri prvo razmišljaju o taktici, a tek posle o igračima koje imaju. Većina trenera vodi računa samo o rezultatu, a ne i o načinu igre. Zato je Gvardiola revolucionar u fudbalu. Kod njega je najvažnija ljubav prema igri, stilu i igračima", rekao je Valdano >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << španskim medijima.

Gvardiola od će od leta na klupi Bajerna naslediti Jupa Hajnkesa. Prethodno, Gvardiola je sa Barselonom osvojio ukupno 14 trofeja u period od 2008. do 2012. godine,
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Valdano: Gvardiola je fudbalski revolucionar

Izvor: Press, 17.Apr.2013

- U današnjem fudbalu svi su opsednuti taktikom. Ona je postala mnogo važnija od tehnike. Treneri prvo razmišljaju o taktici, a tek posle o igračima koje imaju. Većina trenera vodi računa samo o rezultatu, a ne i o načinu igre. Zato je Gvardiola revolucionar u fudbalu. Kod njega je najvažnija...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.