Vaha se vraća u francuski fudbal

Izvor: Mondo, 27.Sep.2018, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vaha se vraća u francuski fudbal

Bosanskohercegovački trener Vahid Halilhodžić je na pragu preuzimanja Nanta, kluba za koji je nastupao pet sezona u igračkoj karijeri.

Legendarni Mostarac je izabran da bude novi trener "kanarinaca", čiji je predsednik Valdemar Kita "prelomio" i odlučio da Halilhodžićem zameni aktuelnog trenera Migela Kardosa, preneli su francuski mediji.

Nekadašnji selektor Alžira i Japana, koji je pred Mundijal u Rusiji ovog leta otpušten s te funkcije bez objašnjenja, uskočiće >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << na klupu Nanta, a Kardoso će ostati bez posla.

"U toku su pregovori između Vahe i prvog čoveka Nanta, ali još ništa nije stavljeno na papir", pišu mediji u Francuskoj.

Ukoliko bude zvanične potvrde, Halilhodžić će se tako vratiti u francuski fudbal, gde je u igračkoj karijeri pored Nanta nastupao za Pari Sen Žermen, dok je kao trener takođe vodio PSŽ, Lil i Ren.

Pored francuskih klubova, sedio je još na klupama zagrebačkog Dinama i turskog Trabzona, a bio je još i selektor Obale Slonovače, gde je takođe dobio otkaz pred Svetsko prvenstvo 2010. godine u Južnoj Africi.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.