Izvor: HotSport.rs, 22.Dec.2016, 00:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VREMEPLOV: Dan kada je Ronaldinjo ‘patentirao’ potez kakav fudbal nije video do tada (VIDEO)

Mnogo toga je legendarni Ronaldinjo doneo u svet fudbala, a posebno nam je drago što smo bili svedoci nastanka popularnog ‘Elastika’.

‘Zuba’ je dosta često zvezda naše rubrike ‘vremeplov’. Jasno je i zbog čega. Ipak je bio nepresušna inspiracija tokom mnogo godina dominacije svetskim fudbalom. Na ovaj način odajemo mu priznanje za sve što nam je pružio u 21. veku. To je najmanje što možemo da učinimo.
Pored mnogih golova, asistencija i momenata >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << za pamćenje koje je čvrsto urezao u fudbalsku istoriju, istakao se i jedan potez Ronaldinja, prvobitno nazvan ‘flip-flap’, a kasnije popularniji kao ‘Elastiko’.
VREMEPLOV: Ronaldinjo je postigao jedan od najlepših pogodaka u karijeri, a onda je pustio suzu koja je dirnula svet (VIDEO)
Učinio je to prvi put u utakmici prve runde Kupa UEFA protiv Ujpešta 19. septembra 2002. godine u dresu Pari Ser Žermena.
Posle prvog gola koji je Ronaldinjo postigao na meču u 13. minutu, žrtva istorijskog ‘Elastika’ bio je ‘nesrećni’ defanzivac mađarskog tima Zeleši Zoltan. A ko ne bi? Niko se ovome nije nadao.

(Izvor: youtube / A Magyar Tiki-Taka TV)
Posle toga, mnogi su klinci, pa i potpisnik ovih redova, pokušavali da izvedu sličan trik u toku utakmice ili ternima u ‘balonci’.
Sve i ako je nekome uspelo, svaka čast, ali nikada niko to nije radio kao neverovatni Ronaldinjo Gaučo.
Obratite posebnu pažnju na poslednji potez u sledećem video snimku:

(Izvor: youtube / kencmon)
VREMEPLOV: Mesi je ‘slomio zglobove’ Robertu Karlosu, ali ga je Frenk Riberi surovo osvetio (VIDEO)
The post VREMEPLOV: Dan kada je Ronaldinjo ‘patentirao’ potez kakav fudbal nije video do tada (VIDEO) appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.

Nastavak na HotSport.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.