VIŠE NIŠTA NEĆE BITI ISTO: Promena VAR pravila od sledeće sezone

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Apr.2020, 09:06

VIŠE NIŠTA NEĆE BITI ISTO: Promena VAR pravila od sledeće sezone

Želja da se podstakne napadački fudbal.

Uvođenje video tehnologije u fudbal doneo je mnogo različitih komentara, iako bi provera spornih sitacija u teoriji trebalo da donese samo dobro fudbalskoj igri. Međutim, Međunarodni odbor fudbalskih saveza je doneo odluku o novim pravilima koja će važiti od sledeće sezone.

Više neće biti VAR-a kao u Premijer ligi. Nemoguće je da se glavni sudija na >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << terenu ništa ne pita kod spornih situacija jer u Engleskoj odlučuju samo VAR soba.

- Arbitar iz VAR sobe može samo da sugeriše sudiji na terenu, koji donosi konačnu odluku, on mora da pregleda snimak uz teren ako je u pitanju sporna situacija - stoji u odluci.

Sledeće pravilo je vezano za ofsajd, ali još nije usvojeno. Ide se ka tome da se usvoji predlog Arsena Vengera da se ne poništavaju golovi zbog milimetarskih ofsajda. To će se izbeći tako što se ofsajd neće svirati ako je samo jedan deo tela kojim je dozvoljeno da se da gol u ravni sa predzadnjim igračem rivala. Ofsajd je samo ako je celim telom ispred pomenutog rivala.

Ideja je da se podstakne napadački fudbal. Za razliku od ofsajda usvojeno je pravilo oko igranja rukom napadača.

- Nenamerna igra rukom napadača sankcionisaće se samo ako je taj potez u narednom koraku doveo do postizanja gola ili ako dovede saigrača u direktnu priliku za postizanje gola. U ostalim situacijama se neće suditi – navodi se u saopštenju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.