Izvor: JUGpress.com, 12.Jan.2020, 11:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uručeno najznačajnije priznanje grada Niša, nagrada “11.januar”

NIŠ

Direktor Klinike za kardiovaskularne bolesti Tomislav Kostić, glumac Narodnog pozorišta Miroljub Nedović Riki i Ženski fudbalski klub Mašinac, dobitnici su najvećeg priznanja grada Niša  nagrade “11. januar”.

Priznanje se sastoji od diplome, statuete i nagradnog fonda od ukupno 500.000 dinara.

Nagrada je dobitnicima uručena na svečanoh sednici Skupštine grada Niša koja je održana u >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Svetosavskom domu a kojoj su su prisustvivale najviše zvanice, predstavnici grada, Nišavskog upravnog okruga, SPC, vojske i ostalih institucija i ustanova u gradu.

                            Direktor Klinike za kardiovaskularne bolesti profesor dr Tomislav Kostić je, primajući priznanje, rekao da će svoj deo novčane nagrade uplatiti za lečenje „pravog heroja ovog grada“, dvanaestogodišnje Monike Karimanović.

                            „Hipokrat je izjavio da tamo gde se voli umetnost lečenja tu se istovremeno voli i humanost“, izjavio je Kostić.

                              On je dodao da ne bi bilo nezasluženo da je bilo ko od lekara Klinike za kardiovaskularne bolesti dobio priznanje „11. januar“ s obzirom na to šta su sve uradili do sada i u kakvim su uslovima to uradili.

                               “Na Klinici za kardiologiju prošle godine pregledano i lečeno preko 33.000 pacijenata, obavljeno je preko 14.000 ultrazvučnih pregleda, obavljeno je preko 2.500 koronografskih intervencija, 1.500 intervencija sa ugradnjom stenta i preko 500 ugradjenih pejsmejkera”, podsetio je dr Tomislav Kostić.

                                Komisija za nagrade Kostiću je dodelila priznanje za uspehe u radu koje je postigao od 2006. godine, od kada je stalno zaposlen na Klinici za kardiologiju, za ugradnju preko 3.500  pejsmejkera i preko 2.000 dijagnostičkih i interventnih invazivnih procedura.

                                 Najznačajnije priznanje grada Niša, kako je navedeno na današnjoj sednici Skupštine pripala je glumcu Miroljub Nedović Riki, za 37 godina rada u Narodnom pozorištu u Nišu gde je odigrao  više od 100 uloga, a kao dramski pisac potpisao tridesetak komada koji su igrani na brojnim scenama u regionu i kod nas.

Nedović je, na dodeli priznanja, istakao da je veoma iznanedjen i da je verovao da ima veće šanse da dobije Oskara nego priznanje svog grada.

                               “Pogrešio sam i drago mi je zbog toga”, rekao je Nedović.

                               Fudbalskom klubu Mašinac, koji naredne godine slavi 50 godina postojanja, priznanje „11. januar“, pripalo je za brojne trofeje i pobede, izmedju ostalog i za 24 titule prvaka države, 15 trofeja pobednika Kupa i titule nezvaničnog prvaka Evrope 1989. godine.

Predsednik UO Mašinca Predrag Spasov, predsednik UO “Mašinca” rekao je da nagrada predstavlja dodatni motiv za klub da se bori za još bolje rezultate.

                                Gradonačelnik Niša Darko Bulatović je na svečanoj sednici Skupštine grada istakao da “posle mnogo vremena možemo da kažemo da je situacija u gradu bolja nego što je bila” .

                                „Uspeli smo da stabilizujemo javne finansije, koje su uvek bile problem za život i funkcionisanje svih nas. Stvoreni su uslovi da grad sopstvenim kapacitetima planira svoj budući razvoj. Osim toga, veoma je važna i snažna državna podrška. Naš grad i jug Srbije nikada ranije nisu imali veću podršku. Pomoć države dobijamo za stabilizovanje javnih finansija i za velike projekte. Niš je posle toliko godina ponovo jedno veliko gradilište, bilo da se radi sredstvima države, bilo grada“, naveo je Bulatović.

                               Predsednik Skupštine grada Niša Rade Rajković rekao je da danas poručujemo da smo zahvalni našim hrabrim precima što živimo u slobdarskom gradu, ponosno i dostojanstveno, u gradu sa vizijom

                               „Naša večna obaveza je, kao i svih budućih generacija, da se stalno borimo za svog grad, da radimo predano i vredno, da svako od nas iskoristi sve potencijale koje ima i tako da doprinos boljem Nišu, jer carski grad to zaslužuje“, izjavio je Rajković.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.