Upad u FIFA: Policija traži dokaze protiv Blatera i Valkea

Izvor: Vostok.rs, 04.Jun.2016, 19:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Upad u FIFA: Policija traži dokaze protiv Blatera i Valkea

Švajcarske vlasti ponovo su upale u sedište Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) u Cirihu i zaplenile dokumenta u vezi sa istragom o bivšem predsedniku Jozefu Blateru i generalnom sekretaru Žeromu Valkeu, javlja agencija AP.

Savezno tužilaštvo Švajcarske želi da prikupi nove dokaze protiv Blatera i Valkea, pred novo saslušanje u vezi sa korupcijom u FIFA.

Krivični postupak protiv Blatera otvoren je prošlog septembra, a šest meseci ranije i protiv Valkea zbog lošeg upravljanja novcem u najvećoj fudbalskoj organizaciji.

Njih dvojica su negirali nezakonite radnje, ali je Etički komitet FIFA suspendovao Blatera na šest godina, a Valkea na godinu dana.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.