Umoran sam od poređenja sa Halandom

Izvor: B92, 25.Sep.2023, 22:38

"Umoran sam od poređenja sa Halandom"

Fudbaler Lajpciga i slovenački reprezentativac Benjamin Šeško izjavio je da je umoran od poređenja sa napadačem Mančester sitija Erlingom Halandom, prenosi AP.

Brojni fudbalski stručnjaci porede dvojicu igrača zbog njihove visine od 194 centimetara.

Dvojica fudbalera su karijere počeli u austrijskom Salcburgu pre nego što su prešli u nemačke klubove.

Šeško je letnjem prelaznom roku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stigao u Lajpcig. Haland je 2020. godine stigao u Borusiju iz Dortmunda, a prošle godine je pojačao Mančester siti.

"Već sam rekao da sam svoj igrač. Jedina zajednička stvar koja je slična je, naravno, visina. Takođe, obojica smo brzi, ali generalno imamo drugačiji stil igre", rekao je Šeško tokom onlajn razgovora sa novinarima.

Šeško je prva dva gola u Bundesligi postigao 3. septembra u pobedi protiv Union Berlina 3:0, čime je prekinut niz od 24 utakmice Uniona bez poraza na domaćem terenu u Bundesligi. Takođe, postigao je i gol u pobedi od 3:1 protiv Jang Bojsa u Ligi šampiona.

"Ovo je poređenje sa nekim ko je jedan od najboljih fudbalera sveta. Nije lako porediti. Ne želim da se poredim ni sa kim. Želim da budem svoj i da budem najbolji uopšte", naveo je Šeško, koji je za reprezentaciju Slovenije postigao sedam golova na 22 utakmice.

Šeško je priznao da mu je u mladosti inspiracija bio bivši švedski reprezentativac Zlatan Ibrahimović, koji je u karijeri igrao za Ajaks, Juventus, Inter, Milan, Barseloni i Pari Sen Žermen.

"Voleo sam da ga gledam. Zabavljao se, uživao je na terenu. Radio je ono što je hteo. Srećan sam kada vidim igrača poput njega", istakao je Šeško.

On je priznao da je imao ponudu da nastavi karijeru u Mančester junajtedu, ali je na kraju izabrao Lajpcig.



"Moramo da pokažemo da možemo da pobeđujemo. Ima mnogo utakmica, moramo da budemo na 100 odsto i čak i više u svakoj utakmici, pošto ih igramo na tri ili četiri dana. Imamo zaista dobar tim, mislim da ove godine imamo veliku šansu da budemo konkurencija Bajernu u Bundesligi",
istakao je Šeško.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Momak koji preti Zvezdi u LŠ puca od samopouzdanja

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 26.Sep.2023, 14:32

Šeško je LŠ otvorio golom u Bernu Slovenački napadač Benjamin Šeško očigledno je pun samopouzdanja, sudeći po nedavnim izjavama koje je dao! Momak koji igrač za Lajpcig, rivala Crvene zvezde u 3. i 4. kolu Lige šampiona, otkrio je zbog čega je izabrao pomenuti klub ispred Mančester junajteda,...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.