Ukrajina uložila protest FIFA i UEFA zbog evropskih fudbalskih timova koji igraju u Rusiji

Izvor: Vostok.rs, 10.Jul.2023, 14:42

Ukrajina uložila protest FIFA i UEFA zbog evropskih fudbalskih timova koji igraju u Rusiji

 
Fudbalski savez Ukrajine (UAF) uložio je formalne proteste Međunarodnoj federaciji fudbalskih asocijacija (FIFA), svetskom fudbalskom upravnom telu, i Uniji evropskih fudbalskih asocijacija (UEFA) protiv učešća evropskih fudbalskih klubova na zakazanom prijateljskom turniru u Rusiji, saopštila je u ponedeljak pres služba UAF.
„UAF je više puta apelovao na UEFA, FIFA, na sve naše partnere iz fudbalske zajednice u Evropi i svetu da spreče učešće u fudbalskim takmičenjima u kojima učestvuju ruski timovi, uključujući i takmičenja na teritoriji Rusije“, saopšteno je iz UAF, navodi pres služba. Sankt Peterburg, drugi po veličini grad u Rusiji, domaćin je od 1. do 15. jula prijateljskog predsezonskog fudbalskog turnira koji uključuje utakmice između ruskog Zenita iz Sankt Peterburga, srpske Crvene zvezde, turskog Fenerbahčea i azerbejdžanskog Nefčija. Zabrana fudbala u Rusiji FIFA je saopštila je 28. februara 2022. da je reprezentaciji Rusije i svim profesionalnim klubovima koji predstavljaju zemlju zabranjeno da učestvuju na FIFA turnirima. Takođe, UEFA je donela sličnu odluku u vezi sa učešćem fudbalske reprezentacije Rusije na UEFA turnirima. I FIFA i UEFA navele su specijalnu vojnu operaciju Rusije u Ukrajini kao osnov za zabranu učešća ruskih timova na takmičenjima.     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: TASS

Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.