Uhapšen navijač zbog napada na policajca

Izvor: RTS, 08.Maj.2010, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen navijač zbog napada na policajca

Hrvatska policija uhapsila mladića osumnjičenog da je na fudbalskom meču između Dinama i Hajduka u Zagrebu teško povredio policajca.

Policija u Hrvatskoj uhapsila je mladića osumnjičenog da je na fudbalskom meču Dinama i Hajduka u Zagrebu bacio pirotehničko sredstvo prema policajcu Kristijanu Trokteru od čega je ovaj oslepeo na levo oko.

Iz zagrebačke policijske uprave  saopštili su da se 20-godišnji mladić tereti za teško krivično delo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << protiv opšte sigurnosti i da je doveden u Istražni centar zagrebačkog županijskog suda.

Osumnjičeni je, skrivajući svoj identitet vezanjem majice oko lica, bacao stolice prema policijskim službenicima, skrivao se iza drugih navijača, a sa udaljenosti od oko 15 metara "među interventne policajce bacio ilegalno uneto pirotehničko sredstvo koje je prethodno zapalio", izvestila je policija.

Pirotehničko sredstvo je udarilo policajca i eksplodiralo, kada je policajac teško povređen, navedeno je u saopštenju.

Tokom prošlonedeljne fudbalske utakmice između Dinama i Hajduka u Zagrebu došlo je do sukoba navijača i policije u kojima je povređeno 19 policijaca.

U neredima je povređeno i više navijača, a jedan je u sukobu s policijom ranjen iz vatrenog oružja.

Policija je te večeri uhapsila 89 navijača, od kojih je 40-ak završilo pred sudijom za prekršaje, a naknadno je na osnovu snimaka privela još četvoricu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.