Uhapšen Dragan Đorđević, čelnik FSS

Izvor: B92, 18.Sep.2011, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen Dragan Đorđević, čelnik FSS

Beograd -- Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Dragan Đorđević je uhapšen, saznaje B92. FSS: Nismo obavešteni o hapšenju.

Razlog hapšenja - finansijske malverzacije i zloupotreba službenog položaja.

Kako nam je rečeno u MUP-u, Đorđević nije uhapšen u svojstvu funkcionera fudbalske organizacije, već zbog sumnje da je izvršio krivična dela zloupotrebe službenog položaja i falsifikovanja službene isprave u svojoj privednoj delatnosti.

Đorđević >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je inače vlasnik niškog restorana "Sinđelić" i predsednik istoimenog fudbalskog kluba iz tog grada.

Da podsetimo, ovo je drugi bliski saradnik predsednik FSS Tomislava Karadžića koji je uhapšen u poslednje vreme. Zbog sumnje da je utajio porez i bavio se pranjem novca u avgustu je priveden Predrag Petričević z Subotice, javnosti poznati kao vlasnik firme SMB gradnja, koja je jedan od izvođača radova na izgradnji srpske "kuće fudbala" u Staroj Pazovi.

On je osumnjičen da je prikazivao nabavku usluga na osnovu lažnih računa kako bi na taj način izbegao plaćanje poreza.

FSS: Nemamo informaciju o hapešenju Đorđevića

Fudbalski savez Srbije saopštio je da nije obavešten o hapšenju potpredsednika Dragana Đorđevića i da je o tome saznao iz medija.

FSS je naveo da nije u prilici da komentariše hapšenje obzirom da mediji navode da je Đorđević uhapšen zbog poslovanja svoje privatne firme.

Savez je uveren da ovaj događaj neće ugroziti srpski fudbal, jer slede ključne utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u oktobru protiv Italije i Slovenije.

U saopštenju se dodaje da je Dorđević izabran za predsednika fudbalskog Regiona istočne Srbije i da mu po toj funkciji automatski sleduje mesto potpredsednika nacionalnog Saveza.

"Narušen kredibilitet FSS"

Iako u FSS-u tvrde da ovaj događaj neće ugroziti srpski fudbal, neki analitičari tvrde da je ovo hapšenje narušilo kredibilitet fudbalske organizacije.

"Taj događaj ima uticaj na celokupnu fudbalsku organizaciju jer je jedan uticajan čovek osumnjičen da je deo privrednog kriminala. Nemoguće je izbeći taj kontekst da ovaj događaj baca ljagu na ceo savez", kaže Slobodan Georgiev-novinar nedeljnika "Vreme".

Članovi porodice Đorđevića,kažu da su za optužnicu i sve navode saznali iz medija i najavili da će na to odgovoriti sutra, kada prikupe sve dokaze.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.