Uefa: Krivicu snosi i domaćin utakmice

Izvor: Politika, 14.Okt.2010, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uefa: Krivicu snosi i domaćin utakmice

NION – Portparol Uefe Rob Fokner je izjavio da odgovornost za incidente na stadionu ima i fudbalski savez koji organizuje utakmicu i koji treba da garantuje bezbednost na stadionu, javlja Ansa.

„Osim onih koji izazivaju incidente, pravila Uefe predviđaju da odgovornost ima i Fudbalski savez koji organizuje utakmicu i koji mora da garantuje bezbednost na stadionu i nadgleda tok meča”, rekao je Fokner povodom >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << incidenta na stadionu Luiđi Fereris u Đenovi.

Portparol Uefe je, kako prenosi Slobodna Evropa, rekao je da još ne može da predvidi rezultat istrage koju će sprovesti disciplinska komisija, ali je podsetio da pravila te organizacije predviđaju sankcije za takve incidente ne samo za navijačke grupe, već i za fudbalski savez zemlje domaćina, koji „nije na odgovarajući način obezbedio javni red”.

„Uefa će, da bi utvrdila tačnu podelu odgovornosti, uzeti u obzir niz elemenata među kojima i eventualnu razmenu informacija između dva saveza o mogućim namerama navijačkih grupa”, rekao je Fokner.

Šef policije Antonio Manganeli je u međuvremenu podneo izveštaj o incidentima na utakmici Srbija - Italija ministru unutrašnjih poslova Robertu Maroniju, u kome ocenjuje da „italijanska policija ne snosi nikakvu odgovornost” za nerede.

Fonet

objavljeno: 14/11/2010

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

UEFA: Krivicu snosi i domaćin

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Okt.2010

NION, RIM, LONDON -..Portparol UEFA Rob Fokner je izjavio da odgovornost za incidente na stadionu ima i fudbalski savez koji organizuje utakmicu i koji treba da garantuje bezbednost na stadionu, javlja Ansa..."Osim onih koji izazivaju incidente, pravila UEFA predviđaju da odgovornost ima i Fudbalski...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.