Udovičić nastavio obilazak lokalnih klubova

Izvor: RTS, 13.Jun.2020, 19:00

Udovičić nastavio obilazak lokalnih klubova

Ministar sporta i omladine Srbije Vanja Udovičić nastavio je da posećuje lokalne sportske klubove širom Srbije, kojima je uručio sportske rekvizite i opremu. Danas je posetio fudbalske klubove u Gložanu, Bačkom Jarku i Čurugu u Vojvodini.
U fudbalskom klubu Budućnost u Gložanu, u opštini Bački Petrovac, Udovičić se upoznao sa izazovima sa kojima se sportisti i uprava kluba suočava. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

"Ova poseta FK Budućnost pravi je primer da ne pravimo razliku između velikih i malih, da ne postoje prioritetni klubovi. Mesna zajednica, koja broji oko dve hiljade ljudi, može da se pohvali izvanrednom infrastrukturom", rekao je Udovičić.
Opštinu Temerin, koja je danas bila druga adresa, kaže da posećuje drugi put za šest meseci, a tamo je razgovarao sa članovima FK Mladost.
"Ovo su mesta sa kojih kreću prvi fudbalski koraci za naše sportiste. Sa njima i sa predstavnicima lokalne samoupravo razgovarao sam o tome na koje sve načine možemo da pomognemo ne samo razvoj fudbala, već i košarke i drugih sportova" , rekao je Udovičić.
On je rekao da su pre šest meseci poklonili opremu za fiskulturnu salu, odbojkaški i kik boks klub.
"Svesni smo značaja ovakvih klubova koji su tradicionalni i možda nemaju značajne rezultate na republičkom nivou, ali klub poput Hajduka u Čurugu, pokazuje koliko ne pravimo razliku između malih i velikih", rekao je Udovičić.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.