Učitelj Srđan sjajan fudbalski trener

Izvor: juGmedia, 20.Apr.2016, 08:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Učitelj Srđan sjajan fudbalski trener

NIŠ – Učitelj i fudbalski trener Srđan Ristić (50) osvojio je na nedavno održanom finalnom turniru Mimi maksi lige prvo mesto sa svojim timom – decom iz Fudbalskog kluba „Filip Filipović“ rođenom 2005. godine.

Mali fudbaleri ponovili su uspeh od prošle godine kada su u konkurenciji više od 150 klubova takodje bili najbolji u zemlji, a za njihovog trenera ovo je bila čak sedma titula državnog prvaka.

Za 18 godina postojanja dečjeg fudbalskog kluba „Filip >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << Filipović“, Ristić je sa svojim timovima koji su činila deca starostido 12 godina osvojio pored titula državnih prvaka i više od 100 domaćih i medjunarodnih turnira.

„Filip Filipović“ se ovim rezultatima svrstao  medju najsupešnije dečje fudbalske klubove, a Ristić medju najsupešnije fudbalske trenere. Sasvim je izvesno  da je najuspešniji sportski trener medju učiteljima.

Ristić objašnjava da se trenerskim poslom krenuo da bavi gotovo istovremeno kada i poslom učitelja, i to isljučivo iz ljubavi prema fudbalu.

„U školi „Filip Filipović“  krenuo sam da vodim fudbalsku sekciju, zato što sam tokom čitavog školovanja igrao fudbal u ovdašnjim  klubovima. Moji djaci su bili veoma uspešni na takmičenjima, tako da smo uz podršku roditelja i škole formirali fudbalski klub“, kaže Ristić.

Na fudbalskom terenu u dvorištu škole koja sada nosi naziv „Dušan Radović“ učitelj i trener Srdjan skoro svakodnevno uči mališane prvim fudbalskim koracima.

„Učim ih prvenstveno da je fudbal timska igra, da nema izdvajanja pojedinaca. Takodje ih učim da moraju mnogo da rade da bi postigli dobri rezultate“, naglašava Ristić.

Veliki broj dečaka iz  fudbalske škole učitelja Srdjana nastavilo je da se veoma uspešno bavi fudbalom kako u domaćim, tako i inostranim sportskim klubovima.

Aleksandar Pešić igra za Tuluz, Nikola Stojiljković za Bragu, Rade Dugalić je u Torpedu, Uroš Vitas u Gencu, Lazar Ćirković u Partizanu, Uroš Nikolić igra za Jagodinu, Nikola Mitrović i Nikola Stevanović u niškom Radničkom.

(Kraj)Mia
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.