Učenici iz Novog Pazara predstaviće Srbiju na onlajn šampionatu „Fudbal za prijateljstvo“

Izvor: SandzakPress.net, 03.Dec.2020, 14:06

Učenici iz Novog Pazara predstaviće Srbiju na onlajn šampionatu „Fudbal za prijateljstvo“

Po završetku kvalifikacionih takmičenja Srbiju će u programu predstavljati dva mlada fudbalera: Amar Selimović i Vahid Gicić, članovi fudbalskog kluba Novi Pazar. Amar Selimović i Vahid Gicić igraju fudbal od 7 godine i sanjaju da postaju fudbalski profesionalci svetske klase. Amarov omiljeni klub je Barselona, a omiljeni Vahidov klub je Juventus. Po rečima trenera FK Novi Pazar Elvedina Spahića, deca su prošla ozbiljnu selekciju. „Dečaci su pokazali ne samo dobar nivo igre na >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << terenu, već i u virtualnom prostoru, ali i odlično znanje engleskog jezika“, – rekao je Elvedin Spahić. Osma sezona programa Međunarodnog dečjeg društvenog programa „Fudbal za prijateljstvo“ počela je 27. novembra i trajaće do 10. decembra 2020. godine, a održavaće se onlajn. Ključni događaji programa „Fudbal za prijateljstvo“ odvijaće se ove godine onlajn na sajtu Football for Friendship Digital. Format predviđa da mladi učesnici koriste onlajn fudbalski simulator, kao i da učestvuju u onlajn obrazovnom programu. Specijalna digitalna platforma objedinjuje 224 učesnika, mladih igrača i mladih trenera iz preko 100 zemalja sveta. U programu učestvuju mladi igrači, mladi treneri i mladi novinari – dečaci i devojčice uzrasta od 12 do 16 godina, uključujući i decu sa ograničenim sposobnostima i posebnim potrebama. Mladi igrači predstavljaju različite zemlje i kulture, udružene u mešovite timove. Za mlade učesnike planirana je serija manifestacija, uključujući i onlajn forum, sportski onlajn kamp, i naravno, kvalifikacione igre Svetskog onlajn šampionata „Fudbal za prijateljstvo“. Po završetku Velikog finala 9. decembra 2020. godine biće određeni pobednici i srećni dobitnici karata za finalni meč Lige šampiona UEFA 2021 u Istanbulu.   Izvor: SANA The post Učenici iz Novog Pazara predstaviće Srbiju na onlajn šampionatu „Fudbal za prijateljstvo“ appeared first on Sandžak PRESS.

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Učenici iz Novog Pazara na onlajn šampionatu „Fudbal za prijateljstvo“

Izvor: Danas, 03.Dec.2020

Po završetku kvalifikacionih takmičenja Srbiju će u programu predstavljati dva mlada fudbalera: Amar Selimović i Vahid Gicić, članovi fudbalskog kluba Novi Pazar.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.