UEFA pokrenula postupak protiv Crne Gore i Rusije

Izvor: Radio 021, 30.Mar.2015, 19:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UEFA pokrenula postupak protiv Crne Gore i Rusije

Evropska fudbalska unija (UEFA) pokrenula je disciplinski postupak protiv Crne Gore i Rusije nakon što je utakmica dva nacionalna tima prekinuta u Podgorici zbog nasilja navijača.

Meč G grupe kvalifikacija za prvenstvo Evrope prekinut je u petak u 67. minutu kada je ruski reprezentativac Dmitrij Kombarov pogođen tvrdim predmetom sa tribina, a potom je došlo do sukoba navijačkih grupa.

UEFA je saopštila da je protiv Crne Gore otvorila disciplinski postupak zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << loše organizacije utakmice, a protiv oba nacionalna saveza zbog bacanja petardi i drugih predmeta na teren od strane svojih navijača.

Optužnica protiv navijača koji je ruskog golmana pogodio bakljom

Osnovno tužilaštvo u Podgorici podiglo je optužnicu protiv Luke Lazarevića i zatražilo pritvor zbog ranjavanja golmana Rusije Igora Akinfejeva u petak uveče.

Lazarević je optužen za "nasilničko ponašanje" na fudbalskoj utakmici i nanošenje lakše telesne povrede, saopšteno je iz tužilaštva, koje precizira da je taj mladić iz Podgorice bacio na fudbalski teren baklju u pravcu golmana reprezentacije Rusije i pogodio ga u vrat.

Dodaje se da je golman ruske repezentacije lakše povređen i da je zadobio opekotine prvog stepena u predelu vrata.

Golman fudbalske reprezentacije Rusije Igor Akinfejev povređen je u petak uveče u Podgorici u kvalifikacionoj utakmici za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj. Utakmica između Crne Gore i Rusije prekinuta je u 67. minutu, pri rezultatu 0:0.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.