UEFA ISKLJUČUJE NA DUŽE STAZE

Izvor: Kurir, 14.Okt.2010, 09:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UEFA ISKLJUČUJE NA DUŽE STAZE

Možda ne odemo ni na Mundijal. Evropska fudbalska federacija (UEFA) spremna je da Srbiju izbaci iz kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, ali i iz nekih budućih takmičenja pod njenim okriljem! Pored pozivanja na član 14 disciplinskih pravila UEFA, pominju se i nešto blaže kazne za izgrede na utakmici Italija - Srbija, a sve će definitivno biti poznato posle sastanka koji bi trebalo da se održi 28. oktobra.

Na pitanje Kurira o posledicama koje bi mogle da zadese naš >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << fudbalski savez, iz UEFA kažu:

- Povodom prekida utakmice kvalifikacija za Euro 2012. između Italije i Srbije na stadionu „Luiđi Feraris“ u Đenovi, koji se dogodio u 6. minutu, po hitnom postupku pokrenuli smo punu disciplinsku istragu o incidentima na meču, ali i o zbivanjima u okruženju. Kad budemo kompletirali dosije, uz asistenciju sudija i delegata meča naše Kontrolno i disciplinsko telo (UEFA Control and Disciplinary Body) razmatraće moguće kazne - kažu u Evropskoj fudbalskoj federaciji, a zatim konkretno navode kako bi mogle da izgledaju sankcije našem fudbalu.

- U disciplinskom pravilniku UEFA, izdanje 2008, u članu 14 stoji da postoji mogućnost upozorenja ili kazne, od zatvaranja stadiona do diskvalifikacije iz takmičenja koje je u toku i/ili isključenja iz budućih takmičenja. Predloženo je da se pretres po ovom pitanju obavi 28. oktobra - zaključili su u Evropskoj fudbalskoj federaciji.  

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.