U fudbalu i Mekdonald može da postane Burger King

Izvor: RTS, 02.Jun.2020, 20:44

U fudbalu i Mekdonald može da postane Burger King

Fudbalski timovi i njihovi sponzori često imaju neraskidivu i veoma profitabilnu saradnju. Oznaka, mesto i detalji na dresu od presudne su važnosti, što govori i marketinški potez koji je Burger King izveo na fudbaleru koji se preziva Mekdonald.
Naime, fudbaler Džonatan Mekdonald, član ekipe Alahuelense, koja se takmiči u prvenstvu Kostarike, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << morao je da promeni natpis na dresu.

Glavni sponzor ekipe postao je Burger King, kompanija poznata po brzoj hrani, konkretno burgerima.
Burger King je očigledno zamerio što sponzoriše ekipu koja u svojim redovima ima fudbalera koji se preziva, a kojem na poleđini dresa piše Mekdonald, što previše podseća na ime njihovog ljutog rivala, Mekdonalds.
Problem je rešen tako što Džonatanu iznad broja više ne stoji prezime, već ime sponzora.
U fudbalu je sve moguće, pa je tako Džonatan Mekdonald, preko noći postao popularan kao "Džonatan Burger King".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.