U Mionici počele utakmice Mini-maksi lige

Izvor: RTS, 16.Nov.2019, 11:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Mionici počele utakmice Mini-maksi lige

U opštini Mionica počele su utakmice Mini-maksi lige, fudbalskog takmičenja za decu uzrasta od šest do jedanaest godina koje se održava istovremeno u 24 grada sa oko 10.000 dečaka i devojčica. Dečija fudbalska asocijacija Srbije (DFA) već devetnaestu sezonu zaredom uspešno realizuje ovo jedinstveno fudbalsko takmičenje koje je najmasovniji dečiji sportski projekat Bazičnog fudbala u Srbiji, regionu Zapadnog Balkana >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i Jugoistočne Evrope.
U Hali sportova odigran je prvi vikend Mini-maksi lige Mionica u kojoj će sve do marta meseca naredne godine svoje fudbalske veštine demonstrirati dečaci i devojčice uzrasta od šest do 11 godina u pet uzrastnih kategorija: MIKRO (2012. godište), MINI (2011. godište), MIDI (2010.), MAKSI (2009.) i MEGA LIGA (2008.) iz osam klubova iz Valjeva, Uba, Osečine i Mionice.

Na kraju festivalskog dela lige, najuspešnije ekipe će igrati na završnim turnirima, a najbolje ekipe se kvalifikuju za učešća na regionalnim i završnim turnirima za republičkog prvaka, dok će najtalentovaniji biti pozvani na Mini-maksi selektivne kampove FSS.
Na prigodnoj svečanosti, u prisustvu Bobana Jankovića predsednika opštine Mionica, početak takmičenja su ozvaničili svojim potpisima na Ugovor o prenosu prava organizacije Mini-maksi lige predsednik DFA Vladan Škorić, a ispred tehničkog organizatora Željko Radosavljević, prvi čovek Sportskog centra u ovom gradu. Pored predstavnika lokalne zajednice, sportskih radnika, trenera i roditelja svečanosti je prisustvovao i Ljubodrag Stanić, predsednik Komisije za bazični fudbal FS Moravičkog okruga. 
Što se domaćina tiče, oni obećavaju da će organizacija biti na visokom nivou,a potrudiće se da mališanima obezbede što više prijatnih iznenađenja, pa će i tribine sigurno biti pune u ovoj prvoj „pilot sezoni".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.