U FORMI!

Izvor: Kurir, 11.Jul.2010, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U FORMI!

Vodeći distributeri štampe u Srbiji odmerili snage u malom fudbalu na terenima sportskog centra Kovilovo

Pojedinci bi komotno mogli da konkurišu za mesto u nekoj od domaćih prvoligaških ekipa.

Na prvom Memorijalnom turniru u malom fudbalu "Branimir Backović”, u organizaciji firme '’Beokolp’’, okupili su se gotovo svi vodeći distributeri štampe u Srbiji. Na terenima sportskog centra Kovilovo igrači su pokazali zavidno >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << fudbalsko znanje i odličnu formu, kao i da '’distribuiraju’’ loptu u mrežu efikasnije od reprezentativaca Srbije.

Na turniru je učestvovalo 12 timova, podeljenih u četiri grupe, sa po tri ekipe. Prvoplasirani u grupnoj fazi borili su se za šampionsku titulu. Pobednički pehar podigla je ekipa firme "Merkur 3 M”, drugoplasirani je bila APM štamparija, dok je treće mesto zauzeo tim "Trag pres” iz Kragujevca.

- Često igramo na turnirima i pres ligama, pa smo došli na ideju da organizujemo još jedno takmičenje na kom ćemo odmeriti snage u fudbalu i odlično se provesti. Važno je druženje, a nije bitno ko će biti pobednik. Turnir je, inače, posvećen Branimiru Backoviću, najvećem distributeru štampe u Srbiji, osnivaču i prvom vlasniku naše firme, koji je preminuo prošle godine. Nadamo se da će se takmičenje održavati i u narednim godinama i da će prerasti u tradicionalno - kaže Momir Marković, direktor '’Beokolpa’’ .

Delegacija fudbalskog turnira pre početka takmičenja položila je venac i cveće na grob Branimira Backovića na groblju Zbeg.

Strahinja Živković

Neustrašivi Backo

Branimir Backović Backo bio je devedesetih godina jedan od retkih ljudi koji se osmelio da na ulicama Beograda, građanima željnim istine, prodaje najnovija izdanja slobodnih štampanih medija. Odrekao se naučne karijere u beogradskom Rudarsko-geološkom institutu i posvetio borbi za demokratske promene. Zahvaljujući njegovom entuzijazmu, Beograđani su sveže informacije štampane u nezavisnim medijima dobijali kako za vreme demonstracija 96. godine, tako i za vreme bombardovanja, a i deceniju kasnije, tokom koje je njegova firma "Beokolp” izrasla u najvećeg distributera novina u Srbiji.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.