U Bujanovcu pevali ubij, zakolji, da Srbin ne postoji (VIDEO)

Izvor: KMnovine.com, 13.Okt.2015, 06:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Bujanovcu pevali ''ubij, zakolji, da Srbin ne postoji'' (VIDEO)

Stotinak Šiptara je u nedelju uveče u centru Bujanovca, slaveći plasman fudbalske reprezentacije Albanije na Evropsko prvenstvo, uz vatromet i nacionalna obeležja, uzvikivala: "Ubij, zakolji, da Srbin ne postoji!"
 


Na amaterskom video snimku, koji je objavio portal Bujanovačke, jasno se čuje ovo skandiranje.

Grupa se od trga prošetala centralnim ulicama tog grada kličući: "UČK!" Prethodno je kolona od desetak automobila prošla >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << gradskim ulicama, uz sirene i skandirajući Albaniji.

Više od 30 automobila šiptarskih navijača, sa zastavama Velike Albanije, istovremeno su na Kosovu i Metohiji ušli u srpsko mesto Laplje Selo, vređali meštane i uzvikivali "UĆK" i "Ubij Srbina!" Navijači su iz automobila u pokretu vukli i udarali prolaznike, pljuvali ih i psovali na srpskom jeziku. Takozvana Kosovska policija je intervenisala na poziv meštana i preusmerila kolonu vozila prema Prištini. 



Posle završetka utakmice između Jermenije i Albanije, u kojoj je Albanija obezbedila plasman na Evropsko prvenstvo, slavilo se u južnom delu Kosovske Mitrovice, uz vatromet i pucnjavu iz vatrenog oružja. Petnaestogodišnji dečak srpske nacionalnosti tom prilikom je ranjen. U preponu leve noge, u bašti kafića u Kosovskoj Mitrovici, pogodio ga je zalutali metak.



   
U Bujanovcu se, navodno, vodi istraga povodom skandiranja. Ne zna se ni ko ni zašto je to vikao. Foto: Šiptarski navijač u Bujanovcu.    

- Situacija za Srbe na KiM je izuzetno teška. S jedne strane imamo porast nacionalizma i napade Šiptara, s druge podele među političarima nametnute iz Beograda - kaže za "Vesti" Momčilo Trajković, lider SPOT-a i član Srpskog nacionalnog foruma.

- Naravno da takvo ponašanje nije normalno. Sport je totalno ispolitizovan. I pobede i porazi koriste se za iživljavanje nad Srbima. Osuđujem napad na kuću Dragana Jablanovića. Podele među Srbima je nešto najcrnje što je moglo da se desi. Te podele i napadi kreirani su mimo Srba s Kosova, dok nas ovde predstavljaju nedorasli koje je Beograd postavio. Reč je polusvetu koji predstavlja Srbe na KiM - ističe Trajković.



Izvor: Vesti.rs    :: © 2014 - 2015 ::    Molimo za navođenje izvora


Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na KMnovine.com...






Povezane vesti

(VIDEO) IZDALA NAS DUNJA: Slavila sa masom koja je uzvikivala Ubi, zakolji da Srbin ne postoji!

Izvor: Kurir, 13.Okt.2015

Pevačica je u Prištini slavila pobedu Albanije i odlazak fudbalske reprezentacije na Evropsko prvenstvo...Pevačica Dunja Ilić, koja se zbog dečka odrekla pravoslavlja i prešla u islam, na svoj Instagram je podelila video-snimke koji su nastali na ulicama Prištini, gde živi proteklih meseci,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.