U Bačkoj Topoli niče fudbalska akademija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Feb.2018, 10:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Bačkoj Topoli niče fudbalska akademija

Delegacija Fudbalskog saveza Srbije (FSS), zajedno sa predstavnikom UEFA Zoranom Lakovićem i predsednikom Saveza Slavišom Kokezom, posetila je Bačku Topolu, gde im je predstavljen projekat Fudbalske akademije TSC Bačka Topola.

Sa detaljima delegaciju FSS, u kojoj je bio i počasni predsednik Tomislav Karadžić, upoznao je Janoš Žemberi, vlasnik kompanije SAT-Trakt, glavnog sponzora FK TSC Bačka Topola, koja stoji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << iza Fudbalske akademije.

Kako je saopšteno, Žemberi je najavio da će Fudbalska akademija TSC blisko sarađivati sa FSS i da će njeni objekti moći da budu korišćeni za pripreme nekih nacionalnih selekcija.

"Kada bude završen, centralni teren Akademije moći će da bude i dom nacionalnog tima za pojedine utakmice", istakao je Žemberi i dodao da će i svi prateći objekti biti na vrhunskom nivou.

"Želimo pre svega da ovde oni mladi koji žive u Bačkoj Topoli i u okolnim mestima savladaju najvažnije fudbalske korake, da narednih decenija stvaramo dobar kadar za klubove i tako podignemo nivo igre i u Vojvodini i u celoj Srbiji", naglasio je Žamberi.

Kokeza je izjavio da FSS snažno podržava razvoj Fudbalske akademije u Bačkoj Topoli, koja će "značajno podići nivo rada sa mladim fudbalerima, ne samo u Bačkoj i Vojvodini, već u celoj Srbiji".

"Uslovi koje će imati mladi fudbaleri u ovoj Akademiji su na nivou najboljih evropskih i svetskih akademija", rekao je Kokeza.

Izgradnja Fudbalske akademije u Bačkoj Topoli je uveliko u toku. Zemljište od oko 5,5 hektara na kome će se prostirati objekti Akademije je uređeno, dok je gradnja glavne zgrade stigla do krova.

Planirano je da radovi budu završeni u avgustu, da bi u septembru Akademija primila prvih 50 polaznika.

Za razvoj projekata FK TSC Bačka Topola dobila je višemilionsku donaciju Fudbalskog saveza Mađarske, koji slične projekte, u okviru prekogranične saradnje dotira i u Rumuniji, Hrvatskoj i Slovačkoj.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

SNAŽNA PODRŠKA FSS I SLAVIŠE KOKEZE: Predstavljen projekat fudbalske akademije TSC Bačka Topola

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Feb.2018

Važno za razvoj fudbala...Delegacija Fudbalskog saveza Srbije predvođena predsednikom Slavišom Kokezom, zajedno s predstavnikom UEFA Zoranom Lakovićem, posetila je danas Bačku Topolu, gde je predstavljen projekat Fudbalske akademije TSC Bačka Topola. Kako se navodi u saopštenju, sa detaljima projekta...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.