U Alžiru stao fudbal iz solidarnosti prema Palestini

Izvor: B92, 18.Okt.2023, 23:35

U Alžiru stao fudbal iz solidarnosti prema Palestini

Fudbalska federacija Alžira saopštila je da se u toj zemlji prekidaju sva fudbalska takmičenja do daljeg, a razlog je solidarnost sa narodom Palestine.

Čelnici FS Alžiara su putem saopštenja obavestili javnost o svojoj odluci.

"Izražavajući solidarnost sa otpornim bratskim palestinskim narodom i iz poštovanja prema uspomenama na časne i slavne mučenike žrtve cionističke agresije Fudbalski savez Alžira je odlučio da prekine sva takmičenja i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << fudbalske utakmice, do daljeg”, piše u saopštenju za javnost.

Suspenzija svih fudbalskih takmičenja objavljena je samo dan pošto je u napadu na bolnicu u Gazi ubijeno 471 osoba, najviše dece, kako je saopštio Hamas, koji kontoliše Palestinu.

Alžirci su u istoj objavi ponudili domaćinstvo palestinskoj fudbalskoj reprezentaciji za sve zvanične i nezvanične utakmice koje će igrati u narednom periodu, zaključno sa kvalifikacijama za Mundijal i za Azijski kup nacija.

FS Alžira će, još je i to rečeno, preuzeti na sebe i sve troškove organizacije tih utakmica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.