Tumbaković pred Portugaliju: Ovde ne sme da se pogreši

Izvor: Večernje novosti, 06.Sep.2019, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tumbaković pred Portugaliju: Ovde ne sme da se pogreši

Igramo mini-ligu od osam utakmica, a ostalo ih je još pet. Svaka greška u pravljenju tima skupo košta jer nema vremena da se to popravi – kaže selektor Srbije Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković rekao je da zna koji će sastav izvesti protiv Portugalaca i da sada nema pravo na grešku.- Ovde ne sme da se pogreši. Igramo mini-ligu od osam utakmica, a ostalo ih je još pet. Svaka greška >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << u pravljenju tima skupo košta jer nema vremena da se to popravi. Ima slatkih muka, treba se opredeliti na jedan model igre i držati koncentraciju - rekao je Tumbaković na konferenciji za novinare u Staroj Pazovi.Srbija će u subotu od 20.45 na stadionu "Rajko Mitić" igrati protiv Portugalije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.- Portugalija je ekipa koja je izgubila jednu utakmicu od poslednjih 15, i to na Svetskom prvenstvu od Urugvaja. Poslednji gol iz igre su primili u septembru prošle godine. Kompaktna ekipa... Pominjemo Kristijana Ronalda, ali imaju toliko dobrih igrača u svim ostalim linijama tima. Ako budemo želeli nešto da napravimo moramo da držimo koncentraciju svih 90 minuta.Selektor “orlova” je naveo da je Portugalija pre svega tim, da jedan igrač može da doprinese krajnjem rezultatu, ali da to nije odlučujuće.- Imaju Portugalci sjajne pojedince, ali ih imamo i mi. Timski rad svih igrača i odgovornost će odlučiti ko će proći bolje - istakao je Ljubiša Tumbaković i dodao da je imao dilemu oko sastava još kada je preuzeo nacionalni tim.- Od tog momenta je u mojoj glavi fudbalsko ubeđenje koje treba da ispoštujem zbog sebe, a onda i da se opredelim za način igre. Dilema ima, bilo ih je, ali su se iskristalisale. Imamo ispred sebe jasnu sliku ko će igrati - naveo je selektor.Očekuje se da stadion "Rajko Mitić" bude pun, a Tumbaković je istakao da reprezentacija ima odgovornost zbog toga i da treba da da sve od sebe na terenu.- To je sjajna priča. Bili bismo presrećni da dođe 20-25 hiljada. Jedan od razloga je i Ronaldo, ali ima nečeg i do nas. Desila se neka promena, došao je novi selektor. Narod želi to da vidi - kazao je Tumbaković.Ljubiša Tumbaković je rekao da ima tremu pred svoju prvu utakmicu na klupi reprezentacije Srbije jer "ko kaže da nema nije baš iskren", ali da je ona pod kontrolom, i naveo je da mu reč "debi" zvuči čudno.Posle utakmice sa Portugalijom, fudbalska reprezentacija Srbije će u utorak gostovati Luksemburgu.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Tumba već zna tim!

Izvor: Sportske.net, 06.Sep.2019

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković rekao je danas da zna koji će sastav izvesti protiv Portugala i da sada nema pravo na grešku..."Ovde ne sme da se pogreši. Igramo mini-ligu od osam utakmica, a ostalo ih je još pet. Svaka greška u pravljenju tima skupo košta jer nema...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.