Tuhel hrabar pred derbi Bundeslige

Izvor: B92, 09.Feb.2024, 16:11

Tuhel hrabar pred derbi Bundeslige

Fudbalere Bajerna u subotu od 18.30 očekuje pakleni derbi u Leverkuzenu u 21. kolu Bundeslige.

Duel dva vodeća tima, Bajera i Bajerna, privlači ogromnu pažnju fudbalske javnosti, jer je razlika svega dva boda u korist "farmaceuta".

Bajern u duel ulazi sa uverenjem da pobedom mogu da se vrate na lidersku poziciju iako je Leverkuzen bez poraza kod kuće još od 5. maja i meča sa Kelnom (1:2) prošle sezone.

Ako se gleda koliko nisu izgubili kod kuće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i na strani, onda taj niz iznosi 30 mečeva, poslednji koji su ih pobedili su igrači Bohuma, 27. maja prošle godine (3:0).

"Trideset timova je pokušalo da ih pobedi posle toga i niko nije bio u stanju to da uradi. To je impresivan niz i sve je do njihovog kvaliteta kao tima. Iza njih smo dva boda, tako da imamo za šta da igramo. Bićemo spremni da ih izazovemo, idemo po pobedu", hrabar je trener Bajerna Tomas Tuhel.

Bajern će na ovom gostovanju biti nekompletan.

"Alfonso Dejvis neće igrati, nije ni trenirao. Manuel Nojer se vraća na trening tokom dana. Čekaćemo do sutra popodne i odlučiti da li će braniti on ili Sven Ulrih", dodao je Tuhel.

Ima i pozitivnih vesti za Bavarce.

"Josua Kimih, Min Džae KIm i Dajot Upamekano se vraćaju na trening i mogli bi da budu na raspolaganju. Ako sve bude dobro, biće u ekipi. Potpuno smo fokusirani na ono što radimo. Želimo da ovim izdanjem pošaljemo poruku. Moraćemo da igramo na najboljem nivou kako bismo pobedili. Želimo da se pokažemo u nedelji koja je pred nama", zaključio je Tuhel.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.