Tri kapitena Radničkog bila su iz Pasi Poljane - tamo duvaju neki čudni vetrovi

Izvor: JužneVesti.com, 01.Jun.2023, 15:47

Tri kapitena Radničkog bila su iz Pasi Poljane - "tamo duvaju neki čudni vetrovi"

Teren na kome je Piksi zaigrao fudbal u niškom naselju Pasi Poljana, koji je dugo bio zapušten, mašine trenutno ravnaju i pripremaju za dalje radove. Predsednik Opštine Palilula Bratislav Vučković kaže da će to biti skromni teren, ali da u tom naselju postoje čudni vetrovi, jer su odatle tri kapitena Radničkog, kao i dosta niških fudbalera - Slobodan Antić, Saša Stojanović, Dragan Stojkovića Piksi i drugi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<
Teren dugo zapušten; foto: JV / Tamara RadovanovićKada će teren u potpunosti biti završen, međutim, nije poznato. 350.000 dinara izdvojeno je, navodi Vučković, za ravnanje terena, nanos zdrave zemlje i verovatno sejanje trave. Za nastavak će, prema njegovim rečima, predvideti novac nekim narednim budžetom.

Sigurno nećemo stati i od ovoga će biti vajde, u to ćete uveriti - poručuje on.

Kaže da se teren ne obnavlja samo zbog Dragana Stojkovića Piksija, već i zbog toga što je dosta niških fudbalera i što su tri kapitena Radničkog upravo iz Pasi Poljane.

Ovde postoje verovatno neki čudni vetrovi. Podsetiću na Slobodana Antića, na Cakija Stojanovića i Dragana Stojkovića Piksija. Pored njih, veliki broj fudbalera je nosio dresove Radničkog, Jastrepca, Železničara, Palilulca - kaže Vučković.

Mašine na terenu; foto: JV / Tamara RadovanovićPodržava inicijativu da se stadion Čair nazove po Piksiju i voleo bi, kaže, da tribine ponesu nazive niških legendi poput Pante i Kneza.

Možemo da napravimo i jedno stotinak loža i da svaka nosi ime neke legende Radničkog, naročito što se ovih dana proslavlja 100 godina postojanja, pa mislim da bi bilo lepo napraviti 100 loža sa 100 legenda Radničkog - objašnjava Vučković.

Apeluje na meštane Pasi Poljane da tu više ne bacaju otpad koji će, kako navodi, JKP Mediana raščistiti.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.