Trezege - Francuz sa srcem gaučosa

Izvor: Mondo, 22.Okt.2012, 14:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trezege - Francuz sa srcem "gaučosa"

"Francuska mi je dala mnogo, ali sam u srcu oduvek bio Argentinac", izjavio bivši reprezentativac "trikolora" David Trezege.

Bivši reprezentativac Francuske David Trezege, čiji otac je Argentinac, rekao je danas da je u srcu "gaučos" iako je sa "trikolorima" bio prvak Evrope i sveta.

"Francuska mi je dala mnogo, ali sam u srcu oduvek bio Argentinac. Od malena sam voleo argentinski fudbal i 'gaučose'. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Ipak, kada sam igrao za Francusku, to sam činio sa 100 odsto svojih mogućnosti", kazao je Trezege argentinskim medijima.

On je rođen u Francuskoj, ima dvojno državljanstvo, ali je prve fudbalske korake napravio u argentinskom klubu Platense. U decembru 2011, posle više od 15 godina u Evropi, vratio u Argentinu, u slavnu River Platu.

Trezege je naveo da je sa Tjerijem Anrijem, saigračem u napadu reprezentacije Francuske, razvio veliko prijateljstvo.

"On mi je pomogao kada sam došao u Monako. Tada su svi imali između 28 i 30 godina, a samo nas dvojica bili smo klinci. Iako sam tada još imao problema sa jezikom, on me je vodio svuda, pravio mi društvo i učinio da mi bude lakše", kazao je on.

Trezege je naveo da mu je u Francuskoj zaista bilo najteže da nauči jezik.

"Oduvek sam bio otvorena osoba, spremna da se adaptiram na nove stvari. Za tako nešto bilo je veoma važno da naučim jezik. Bilo je teško, ali sam uspeo", zaključio je on.

(Tanjug, MONDO - foto: Guliver/Getty Images)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.