Treninzi uz tešku artiljeriju i kazne za kurdski klub zbog parole: Deca ne bi trebalo da umiru?!

Izvor: MozzartSport.com, 11.Feb.2016, 20:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Treninzi uz tešku artiljeriju i kazne za kurdski klub zbog parole: Deca ne bi trebalo da umiru?!

Otporaši iz trećeligaša Ameda u otvorenom ratu sa turskim Savezom. Prva zvezda suspendovana na 12 meseci, više od 100 navijača uhapšeno, ali Erdoganov Fenerbahče je mogao samo do remija

Do pre koje nedelje nepoznato ime i najokorelijim ljubiteljima "bubamare" van Turske. Ali fudbalski klub Amed ovih dana je prva tema u zemlji koja spaja Evropu i Aziju. Prost razlog - Amedspor je iz Dijarbakira, najvećeg kurdskog grada u Turskoj, a ove sezone u Kupu poremetio je planove >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << nekih starih aristokrata iz Super liga.

Amed je, naime, mimo svih očekivanja stigao do četvrtfinala nacionalnog Kupa, pošto je izbacio dva prvoligaška kluba, a potom izborio i 3:3 u prvom susretu sa Fenerbahčeom, omiljenim klubom turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana.

I odmah je usledila reakcija vladajućeg establišmenta, koji kurdski pokret smatra većom pretnjom za Tursku no što je to Islamska država. Policija je pod izgoborom širenja "ideološke propagande" napravila raciju u klupskim prostorijama, više od 100 navijača je uhapšeno, a najbolji igrač Deniz Naki je suspendovan na 12 meseci pošto je pobedu nad Bursom posvetio Kurdima stradalim u obračunima sa turskom vladom.

"Svaki dan treniram uz zvuke tenkovsku i artiljerijsku paljbu. Ove racije nas sigurno neće uplašiti i demoralisati. Ali ovo sa čim se suočavamo je čist primer rasne diskriminacije i pravdu ćemo tražiti svim raspoloživim pravnim sredstvima", žali se predsednik Ameda Ali Karakas.

U isto vreme u Fudbalskom savezu Turske najavljuju nove kazne zbog toga što su igrači pred utakmicu sa Fenerom držali transparent sa parolom: "Deca ne bi trebalo da umiru, trebalo bi da dolaze na utakmice".

Pratite MOZZART Sport i na našoj novoj Fejsbuk stranici

(FOTO: Action Images)
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.