Treba da se razgovara sa fubalerima, da u najboljim godinama ostanu u Evropi

Izvor: B92, 27.Avg.2023, 14:49

"Treba da se razgovara sa fubalerima, da u najboljim godinama ostanu u Evropi"

Fudbalska legenda Predrag Mijatović smatra se da će reprezentacija Srbija izboriti učešće na EP sledeće godine u Nemačkoj.

Mijatović je bio deo ekipe na EP 2000. godine, poslednjeg na kom je nacionalni tim naše zemlje, tada SR Jugoslavije, bio učesnik.

"Znam za to. Iskreno se nadam i mislim da ćete to ovog puta postići. Bilo bi odlično i za afirmaciju igrača, za FSS i fudbal generalno. Moramo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da priznamo da fudbal u Srbiji i regionu nije na nivou kakav mi želimo da bude i kakav je nekad davno bio, ali se nadam da će biti bolji u budućnosti", rekao je Mijatović za RTS.

Mijatović je govorio i o trendu transfera u Saudijsku Arabiju, a tim putem krenuli su i srpski reprezentativci Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković-Savić.

"Napravili su prvi korak i jako su agresivni u tome. To je njihovo pravo. Treba da se razgovara sa igračima da u najboljim fudbalski godinama ostanu u Evropi ukoliko žele da zaista naprave sjajne karijere. Kasnije, posle 30. godine, nije loše otići u neku mirniju ligu, bez tolikog pritiska. Saudijci će nastaviti sa tom filozofijom, ali sve zavisi od glavni aktera, tj igrača. Nadam se da će igrači u najboljim godinama ipak ostati u Evropi", istakao je Mijatović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

MIJATOVIĆ PORUČIO: ‘Fudbal u Srbiji i regionu nije na nivou kakav je nekad davno bio!’

Izvor: HotSport.rs, 27.Avg.2023

‘Nadam se da će igrači u najboljim godinama ipak ostati u Evropi.’ Legendarni reprezentativac Jugoslavije i Real Madrida, Predrag Mijatović govorio je za RTS o fudbalu u Srbiji, a i plasmanu ‘orlova’ Evropsko prvenstvo 2024. godine nakon više od dve decenije. -Znam za to. Iskreno...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.