Transferi: Totenhem zove Forlana, Inter nudi 30 miliona za Kaku!

Izvor: Blic, 22.Avg.2011, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Transferi: Totenhem zove Forlana, Inter nudi 30 miliona za Kaku!

Fudbalski klubovi se pojačavaju za novu sezonu, a na sajtu Blicsport iz minuta u minut, u novom izdanju bloga uživo, možete da prošetate svetskom fudbalskom pijacom, pročitate najnovije tračeve, "istine", kao i dogovorene transfere.

13:50 - Enrike stiže u Italiju

Fudbaler Sao Paola Enrike najavio je da nema u planu da ostaje u brazilskom šampionatu i da želi da zaigra u Evropi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Interesovanje za njegove usloge pokazivali su prvenstveno Milan i Inter, ali i Roma i Juventus, kojima je Enrike sada dao jasan signal, pa ostaje da se vidi čiji dres će nositi ove sezone.

"Moj ugovor sa Sao Paolom je istekao. Imao samo nekoliko ponuda da ga produžim, ali sam ih odbio", rekao je mladi napadač i najavio svoj prelazak u neki od najjačih evropskih timova.

Enrike je nastupao za Brazil na Svetskom prvenstvu za igrače do 20 godina, koje su "karioke" osvojile, a veoma talentovani napadač je proglašen za najboljeg igrača turnira.

13:24 - Inter bi Kaku!

Pomalo iznenađujuće, Inter se uključio u trku za vezistom Reala. "Neroazuri" su spremni da ponude oko 30 miliona evra za Kaku i veruju da će ta suma biti dovoljna da nekada najboljeg fudbalera sveta dovedu u svoje redove.

Poznato je da je Brazilac izjavio da želi da ostane u Madridu i nametne se treneru Žozeu Murinju, ali teško da će čelnici Reala tek tako odbiti unosne ponude od kojih je Interova, izgleda, najkonkretnija.

Milan se prvi pominjao kao nova/stara destinacija za Kaku, u nedelju je u priču "uleteo" Arsenal, a ipak bi Inter mogao da bude njegov novi klub.

12:59 - Junajted odbio ponudu PSŽ-a za Berbatova

Dimitar Berbatov trenutno nije među prvim opcijama u napadu Mančester junajteda, ali Aleks Ferguson ne želi da ga se tek tako odrekne.

Pari Sen Žermen je poslao ponudu vrednu 12. miliona funti ali nije uspeo da privoli škotskog stučnjaka da pusti bugarskog internacionalca u Pariz.

"Razgovarao sam telefonom sa Fergusonom koji mi je rekao da želi da zadrži Berbatova i da on nije na prodaju", izjavio je sporski direktor Parižana Leonardo.

12:35 - Osvaldo u Romi

Rimljani su dobili novog napadača, a u pitanju je Pablo Osvaldo, doskorašnji špic Espanjola, što se i očekivalo ako se zna da su pregovori trajali više nedelja.

Dva kluba su sve dogovorili oko transfera Osvalda u prestonicu Italije, a španski klub će biti bogatiji za 15 miliona evra, plus 3 miliona preko sponzorskog sporazuma.

Zvanična promocija se očekuje danas ili u utorak, a Luis Enrike je dobio novo pojačanje koji će mu pomoći u ostvarivanju što boljih rezultata u debitantskoj sezoni na klupi Rome.

12:11 - I Real u trci za Geceom

Mančester junajted već danima pritiska čelnike Borusije iz Dortmunda da popuste u vezi sa Marijom Geceom, ali "milioneri" nemaju nameru da se odreknu ovog sjajnog igrača koji je nedavno debitovao i za nacionalni tim Nemačke.

Kako osvajač Bundes lige ne bi imao samo jednu pretnju za talentovanog fudbalera, pobrinuo se madridski Real koji bi navodno voleo da vidi Gecea u svojim redovima.

Ako Gece nastavi sa sjajnim partijama, red sa zainteresovanim klubovima će samo da se uvećava.

11:46 - Juventus nudi 8 miliona evra za Afelaja

Iako je sam Ibrahim Afelaj izjavio da je veoma srećan u Barseloni i da nema nameru da je napušta, italijanski Juventus je baš njega odredio kao želju za novo pojačanje.

"Stara dama” je poslala ponudu vrednu 8.miliona evra na Nou Kamp, a čelnici Barse nisu još odgovorili ali su navodno raspoloženi da pregovaraju o transferu holandskog reprezentativca.

Trener Juvea Antonio Konte je rekao kako mu je potrebno još nekoliko igrača do kraja prelaznog roka i da je upravo Afelaj jedan od njih.

11:22 - Forlan stiže u London?

Prema navodima britanskih medija, Totenhem je obnovio svoje interesovanje za najboljeg fudbalera prošlog Svetskog prvenstva, Dijega Forlana.

Urugvajac će izgleda ovog leta napustiti madridski Atletiko, iz kog je već u Mančester siti otišao Serhio Aguero a došao Rademel Falkao iz Portoa, a Forlana su mediji do sada uglavnom "selili" u Inter, gde je ostalo upražnjeno mesto u napadu posle transfera Samjuela Etoa u Anži.

Ipak, Totenhem je ponovo pokazao interesovanje da sjajnog špica dovede na "Vajt hart lejn" što bi uz transfer Modrića (pogledati prvi današnji unos u naš blog uživo) moglo da bude prilično ostvarljivo ako stigne 30 miliona funti iz Čelsija.

10:58 - Jorgačević u Turskoj

Golman reprezentacije Srbije Bojan Jorgačević trebalo bi karijeru da nastavi u turskom Genčlerbirligiju, piše dnevni list "Sport". On se sve dogovrio sa verovatno novim timom i ostaje da se dogovore još uprave dva kluba.

"Ne bih da propustim ovakvu prliku. Uslovi su znatno bolji nego u Gentu i trebalo bi da potpišem ugovor na tri ili četiri godine. Nadam se da će se Turci i Belgijanci dogovoriti, a sve bi trebalo da bude poznato u naredna dva dana", rekao je Jorgačević.

10:34 - Mata i zvanično u Čelsiju

Ono o čemu smo pisali prošle sedmice, a u nedelju uveče najavili kada se oglasila Valensija, sada je postalo i zvanično: španski reprezentativac Huan Mata postao je novi član Čelsija.

Londonski klub je na svojoj internet prezentaciji predstavio ovog člana "furije" a dosadašnje krillo Valensije će javnosti biti predstavljen kao novi adut menadžera Andrea Viljaš-Boaša nakon što prođe lekarske preglede.

Španski mediji tvrde da je Valensija od ovog transfera zaradila između 27 i 30 miliona evra.

10:11 - Modrić u štrajku, neće da igra protiv Junajteda!

Sesk Fabregas je otišao iz Arsenala u Barselonu, Samjuel Eto je napustio Inter zbog prelaska u Anži, a jedna od dve preostale transfer sage ovog prelaznog roka (uz čuveno pitanje hoće li Snajder u Junajted?) je status Luke Modrića, možda i ključnog igrača veznog reda Totenhema koji je dobio poziv Čelsija.

Klub ne želi da se odrekne hrvatskog reprezentativca čak ni nakon što je stigla najnovija ponuda gradskog rivala i to od 30 miliona funti, pa je Modrić rešio da stupi u štrajk! Naime, on je odbio da putuje sa ekipom na utakmicu sa Mančester junajtedom koja se igra u ponedeljak od 21 čas na "Old Trafordu", a treneru Hariju Rednapu rekao je da ne namerava više da igra za Totenhem.

"Neko je 'zaludeo' Luku i on neće biti sa nama u ponedeljak. Ima manju povredu koja ga najverovatnije ne bi sprečila da igra protiv Junajteda, ali njegove misli trenutno nisu kako treba. Moramo ovo što pre da rešimo", rekao je Rednap.

MUFC4LIFE Ponedeljak, 22. 08. 2011. 10:14

Neregistrovan Korisnik

Dobro jutro redakcijo! :) Lep dan vam zelim!

10:10 - Dobrodošli!

Dobar dan i dobrodošli na još jedno izdanje našeg novog "bloga uživo" posvećenog letnjem prelaznom roku u fudbalu!

Za one koji ne znaju, do kraja letnjeg prelaznog roka, svakoga dana, od jutra do mraka uz Blicsport.rs ćete na jednom mestu moći da pronađete vesti vezane za fudbalske transfere, informacije, izjave, zanimljivosti i linkove ka najvažnijim vestima na našem sajtu, ali biće tu i pikanterija, fotografija i video snimaka. Sve to - u novom, poboljšanom izdanju bloga uživo na Blicsport.rs!

Među brojnim novim funkcijama su i mogućnost da bilo koji unos koji vidite na blogu "podelite" sa svojim prijateljima na Fejsbuku i Tviteru.

I mi u redakciji imamo neke nove mogućnosti, poput ubacivanja vaših komentara direktno u blog, kao i vaših "tvitova" koji sadrže #transferi u sebi.

Povezane vesti: Transferi: Mata u Čelsiju, Arsenal čeka Hondu Transferi: Eto otvorio vrata za Forlana, Jagelku ne interesuje Arsenal! Transferi: Falkao u Atletiku, mlada zvezda Kostarike u Arsenalu Transferi: Viljaš-Boaš traži nova rešenja, Snajder dogovorio platu u Junajtedu! Transferi: Boja i Odita prešli u Novi Pazar, Eto na korak od Anžija!

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.