Transfer kalkulator: Koji su igrači najpreplaćeniji u ovom prelaznom roku, a koji su otišli ispod realne cene? (GRAFIKA)

Izvor: MozzartSport.com, 02.Sep.2014, 22:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Transfer kalkulator: Koji su igrači najpreplaćeniji u ovom prelaznom roku, a koji su otišli ispod realne cene? (GRAFIKA)

Specijalizovani sajt koji se bavi fudbalskom ekinomijom www.football-observatory.com napravio je analizu sinoć završenog prelaznog roka iz jednog zanimljivog ugla. Oni su se naime bavili cenama transfera i pomoću komleksnih kalkulacija (teren, marketing...) koje su podrazumevale različite aspekte pokušali da odrede da li je neki klub preplatio nekog fudbalera ili je dobro prošao u navedenom poslu.

Rezultati su prilično zanimljivi, a u obzir su uzeti samo transferi >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << vredni preko 10.000.000 evra. Tako su na primer došli do računice da je Anhel Di Marija najpreplaćeniji igrač ovog leta, odnosno da je Liverpul najbolje prošao prilikom kupovine Marija Balotelija.

U tabeli iznad crvenom bojom označeni su fudbaleri koji su po ovim kalkulacijama plaćeni više nego što vrede, u sivoj grupi su oni čija realna vrednost odgovara visini transfera, a u poslednjoj, plavoj, svrstana su imena igrača koji vrede više nego što su plaćeni. U drugoj tabeli nalaze se po tri fudbalera za koje je ili dato previše para, ili su kupci odlično prošli...

(foto: www.football-observatory.com)
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.