Izvor: MozzartSport.com, 24.Okt.2021, 19:27

To što igra Liverpul zove se fudbal, to što radi Mančester je sramota (VIDEO)

Het-trik Mohameda Salaha na Old Trafordu (5:0)

Pod pojom „fudbal“ u bukvaru stoji grb Liverpula. Iza objašnjenja reči „sramota“ ablem Mančester junajteda. Jedan tim igra lopte, drugi se s njom svađa. Posledica: ubedljivo slavlje tima Jirgena Klopa na Old Trafordu za smernicu čelnicima Crvenih đavola šta da rade sa Oleom Gunarom Solskjerom. Ako uopšte znaju šta rade, jer godinama tumaraju po mraku. Sve je gušći, posle spektakularnog izdanja >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << gostiju i ubedljivog slavlja – 5:0.

Pošto istoriju pišu pobednici, prvo o Liverpulu. Moćan tim! Gledljiv. Nadahnut. Inspirisan. Bilo da gostuje na Vikaridž roudu, Madridu ili na Teatru snova. Svuda igra isto. Napred. Gledaš i uživaš. I kako da ne voliš? Prija oku.

Akcije iz prve, pasovu iza keđa odbrane, utrčavanja, kombinatorika, smisao, nesebičnost. Sve što trener poželi, igrači sprovedu u delo. Nebitno ko igra. Primera radi, u poslednjoj utakmici devetog kola Premijer lige Fabinjo uopšte nije bio u konkurenciji, Sadio Mane je ostao na klupi, Đoel Matip mu pravio društvo u ulozi rezerviste, iako je redovan partner Virdžilu van Dajku. Nema veze. Igraju Nabi Keita, Diogo Žota, odbranu „drži“ novajlija Ibrahima Konate. I sve ide kao po loju. Kao da je neko uzeo džojstik i navodio Liverpulove fudbalere ka Davidu de Hei. Prituisnuto dugme za brzo trčanje poput popularne video igrice.

Egzekucija!

Ne bi se ni bolji odbranili, a kamoli takvi velikani u odbrani Junajteda kakvi su Hari Megvajer, Viktor Lindelof, Luk Šo i Aron van Bisaka. Četiri komada za prvo poluvreme. Još jedan početkom drugog.. Trenutak kad Mohamed Salah beži protivnicima je toliko upečatljiv da se činilo kako do ujutru Egipćanina ne bi stigli ni Šo, ni Megvajer. Het-trik čoveka koji seje strah gdegod se pojavi. Milostinja do kraja.

O statističkim podacima ćete čitati na specijalizovanim platformama i Tviteru. Ovde ćemo samo konstatovati ono što brojevi ne otkrivaju. Ole Gunar Solskjer nije trener dostojan Mančeter junajteda. Koliko je bio dobar kao napadač, toliko je loš u ulozi šefa stručnog štaba. Ne seća se ni on kad je posledji put završio meč bez primljenog gola. U poslednje vreme masakrirao ga je Lester, uništila Atalanta za prvih 45 minuta susreta trećeg kola Lige šampiona, ali sreća ne može doveka da traje. Iskopao je Ole Gunar sam sebi bunar i verovatno će platiti ceh. Uporno drži u timu Megajera, danas krivca za bar dva gola Liverpula, veruje Fredu i Mektomineju, iako je davno neko lepo rekao „ko to dovodi, ko to plaća“, vidi Norvežanin nešto što niko drugi ne može da uoči. Pitanje je samo vidi li blamažu u rangu one kad je Siti slavio na Old Trafordu 6:1 pre deset godina.

Kad bi Mančester junajted bio klub kao nekad, Solskjer ne bi sutra bio trener. Kad bi bilo neke pravde u fudbalu Pol Pogba bi dobio zabranu igranja bar pet utakmica nad pogibeljnim startom nad Keitom. Kad se ne bi gledao lik, već dela, Kristijano Ronaldo bi morao da bude suspendovan zbog gaženja Kurtisa Džonsa.

Kad je Mančester bio klub, ovo ne bi moglo da se desi. Sad je Liverpul fudbal. Junajted je sramota.

The Goal of Naby Keita for Liverpool in video ! 🤯🎥#MUNLIV #LFC 🔴 pic.twitter.com/QdsVA0t2CH

The Goal of Diogo Jota for Liverpool in video ! 🤯🎥#MUNLIV #LFC 🔴 pic.twitter.com/otK3ffFoDA

The Goal of Mohamed Salah for Liverpool in video ! 🤯🎥#MUNLIV #LFC 🔴 pic.twitter.com/9ITqnM4n0n

The Goal of Mohamed Salah for Liverpool in video ! 🤯🎥#MUNLIV #LFC 🔴 pic.twitter.com/bxEBSTQMRM

The Goal of Mohamed Salah for Liverpool in video ! 🤯🎥#MUNLIV #LFC 🔴 pic.twitter.com/p3ypPRlQHs

PREMIJER LIGA – 9. KOLO

Petak

Arsenal - Aston Vila 3:1 (2:0)

/Parti 23, Obamejan 45+6, Smit Row 56 - Ramzi 82/

Subota

Čelsi - Norič 7:0 (3:0)

/Maunt 8, 85 penal, 90+1, Hadson Odoi 18, Džejms 42, Čilvel 57, Arons 62ag/

Kristal Palas - Njukasl 1:1 (0:0)

/Benteke 56 - Vilson 65/

Everton - Votford 2:5 (1:1)

/Dejvis 3, Rišarlison 63 - King 13, 80, 86, Kučka 78, Denis 90+1/

Lids - Vulverhempton 1:1 (0:1)

/Rodrigo 90+4 pen - Čen 10/

Sautempton - Barnli 2:2 (1:1)

/Livramento 41, Broja 50 - Kornet 13, 57/

Brajton - Mančester Siti - 1:4 (0:3)

/Mek Alister 81 - Gundogan 13, Foden 28, 31, Marez90+5/

Nedelja

Brentford - Lester 1:2 (0:1)

/Jorgensen 60 - Tilemans 14, Medison 73/

Vest Hem - Totenhem 1:0 (0:0)

/Antonio 72/

Mančester junajted – Liverpul 0:5 (0:4)

/Keita 5, Žota 13, Salah 38, 45+5, 50/

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.