Izvor: MozzartSport.com, 03.Nov.2020, 23:55

To nije bio fudbal nego egzekucija: Žota i Liverpul razneli Boginju u Bergamu

Englezi tukli Atalantu 5:0, Ajaks slavio u Danskoj 2:1

Bilo je onih koji su sumnjali, koji su se pitali šta će Diogo Žota Liverpulu. Zar prvak Engleske da pojačanje nađe u Vulverhemptonu i da ga plati 45.000.000 evra!?

Ali, korak po korak, utakmicu po utakmicu, momak rođen u Portu, a fudbalski prohodao u Pasoš Fereiri, počeo je da ubeđuje i Neverne Tome. Posle večerašnje partiture u Bergamu valjda više nema onih koji misle da Žota nije dovoljno >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << dobar da nosi crveni dres.

Atalanta igra prelep fudbal, otvoren, napadački, superatraktivan, ali ovog puta je morala da se nakloni šampionu Engleske. I Diogu Žoti, koji je sa tri gola bacio Boginju na teme – 5:0.

Portuglaski krilni napadač je u paklenoj seriji: na četiri poslednje utakmice postigao je šest golova! Tek su mu 23 godine, vreme radi za njega.

Bio je Liverpul večeras za nekoliko klasa bolji od Atalante, koja nije ličila na sebe. Jeste tim iz Bergama bio oslabljen, ali su mu kroz odbranu duvali uragani, a ne promaja. Imala je Boginja u 15. minutu odličnu šansu preko Mjurijela, koji se obrukao ispred gola engleskog tima, a onda je ekspresno stigla kazna na drugoj strani. I Atalanta se potpuno raspala.

Dva gola Dioga Žote su donela prednost Liverpulu na poluvremenu, a još dva, Salaha i Manea, su postignuta u prva četiri minuta nastavka. Debakl kakav Bergamo odavno nije video. Neverovatno je kakve je golova Atalanta sebi dopustila, pogotovo je šokantan treći, jer je Salah pretrčao više od polovine terena i bez ikakvog duela uspeo da postigne pogodak.

Pre nego što je istekao sat igre Liverpul je došao do petog, a Žota do trećeg gola. To nije bio fudbal, to je bila egzekucija!

Tek posle toga počela je i Atalanta da stvara šanse, međutim, ovo totalno nije bila njena noć, ni do počasnog gola nije mogla.

Ali, današnji fudbal je takav, igra se na svaka tri-četiri dana, sve što je bilo, dobro ili loše, mora brzo da se zaboravi. I Liverpul je ne tako davno primio sedam golova od Aston Vile, pa – ništa. Neće ni Atalanti ova petarda pokvariti sezonu.

Igrarije oko toga ko može u Dansku, ko ima, a ko ne validan test na kovid od igrača Ajaksa, obile su se Midtjilendu o glavu. Vratile su mu se kao bumerang.

Nadali su se Danci da će uhvatiti Holanđane nespremne, umorne, nervozne, a u stvari su samo probudili uspavanog lava. Već u prvom minutu Ajaks je poveo, Tadić je namestio gol Entoniju, a u 12. je bilo 2:0, pošto je golman Midtjilanda skrivio indirekt na petercu, a Tadić ga spakovao pod prečku.

Uspeli su domaći da smanje na 2:1 preko Drejera, koji je posle toga maltene sam počeo da ugrožava ekipu iz Amsterdama. Tukao je iz svih pozicija, ponekad i nerezonski, ali nije odustajao.

Borba, ali bez promena na semaforu, vođena je u drugom poluvremenu, pa je Ajaks upisao prvu pobedu u ovom izdanju Lige šampiona.

LIGA ŠAMPIONA

GRUPA D

Midtjiland – Ajaks 1:2 (1:2)

/Drejer 18 – Entoni 1, Tadić 12/

Atalanta – Liverpul 0:5 (0:2)

/Žota 16, 33, 54, Salah 47, Mane 49/

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.