Terzić i Ražnatovićeva negiraju  optužbe iznete u „Insajderu“

Izvor: Blic, 30.Jan.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Terzić i Ražnatovićeva negiraju optužbe iznete u „Insajderu“

BEOGRAD - Kad se uzburka fudbalsko more, na površinu ispliva talog. I onima kojima bubamara nije u venama sada je jasno - u godinama iza nas osnovno fudbalsko pravilo na srpskoj sceni bile su prljavštine. Retrosprektiva fudbalskog mraka oživela je priče koje su poluglasno kolale o umešanosti samog fudbalskog vrha u mutne radnje.

U opticaju su imena pokojnog Željka Ražnatovića Arkana i njegove udovice Svetlane Ražnatović, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << crnogorskog „kuma" Brana Mićunovića, prvog čoveka Vojvodine Ratka Butorovića, poznatijeg kao Bata Kankan, koji je juče uhapšen, zatim ubijenog generalnog sekretara Branka - Bate Bulatovića, pa čak i aktuelnog predsednika FSS Zvezdana Terzića.

Talase je podigla i druga epizoda „Insajdera", „Pravila igre" o fudbalskoj mafiji. Sve ono što je proteklih bilo „javna tajna", o kojoj su svi znali, ali niko nije želeo da priča, isplivalo je na površinu. Nameštanje utakmica „ja tebi, ti meni" ili po sistemu „tri za tri", rat crnogorskog klana protiv „branilaca" srpskog fudbala, premlaćivanje sudija, pretnje i ucene.

U emisiji je Dragan Aca Bulić, predsednik Zajednice prvoligaša, ispričao da je odmah po preuzimanju funkcije, pokušao da reši problem nameštanja utakmica i igranja po formuli „tri za tri". On je naveo da je jedna od prvih takvih utakmica bila OFK Beograd - Obilić, čiji predsednicu su bili Zvezdan Terzić i Svetlana Ražnatović i da je on „lično sumnjao da će biti regularna".

Zvezdan Terzić, prvi čovek FSS od januara 2005, pomenut je u ovom kontekstu kao predsednik OFK Beograda, kluba koji je godinama gajio „prijateljske odnose" sa Mićunovićevom Sutjeskom. Teza koja nameće mnoga pitanja, ali na koja popularni Terza nije bio voljan da odgovara.

- Nemam šta da komentarišem, iskreno, nisam gledao te emisije, niti me interesuju - bio je Terzićev odgovor na javljanje „Blica".

Na opasku da se u njima pominje njegovo ime, ostao je dosledan.

- Ispričali su mi nešto prijatelji. Evo, upravo sedim sa njima, ali ne pridajem tome baš nikakav značaj.

On je rekao da se povodom tvrdnji iznetih u emisiji neće oglašavati Fudbalski savez Srbije, ali ni on sam.

- Nema potrebe. Sve su to davno ispričane priče, izvađene iz arhive i ekranizovane. Pričalo se i pisalo o tome još pre nekoliko godina. Nemam baš nikakav komentar - završio je Terzić.

Ni Svetlana Ražnatović, koja je takođe prozvana u „Insajderu", juče nije bila raspoložena za priču.

- Nisam ni gledala tu emisiju, niti mi je ko pričao o njoj. Nemam nikakav komentar - rekla je Ražnatovićeva.

Insajder" se bavio i ubistvom Branka - Bate Bulatovića, generalnog sekretara FSJ. U emisiji se navodi, pozivajući se na informacije MUP-a, da je taj zločin naručen iz Crne Gore. Bulatović je, prema navodima „Insajdera", ubijen kada je odlučio da prekine dugogodišnju praksu nameštanja utakmica. Neposredno pre ubistva, rezultatom 2:1 registrovana je utakmica Sutjeska - OFK Beograd, klubova kojima su rukovodili dva dobra prijatelja, Brano Mićunović i Zvezdan Terzić.

Terzić je, nedavno, nakon što se u medijima pojavile informacije da je Mićunović umešan u pojedine prljave poslove oko fudbala, izjavio da se „ne odriče svojih prijatelja". Bez obzira na njihovo prijateljstvo, poznato je da su pojedini klubovi iz Srbije imali saveznike u Sutjesci, Budućnosti i Zeti, da su nameštali utakmice u zavisnosti kome su potrebni bodovi.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.