Izvor: B92, 31.Jan.2009, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teren FK nedostupan deci Rakovice

Beograd -- Iako deca Rakovice osim terena FK "21. maj" nemaju gde da se bave sportom, rukovodstvo istoimene fabrike ne dozvoljava upravi kluba da koristi teren.

Posle skoro 60 godina postojanja, fudbalski klub "21. maj" mogao bi, kako stvari stoje, postati još jedna žrtva tranzicije i privatizacije u Srbiji. Od trenutka kada je zakazana aukcija za prodaju fabrike, rukovodstvo "21. maja" je bukvalno zavarilo vrata kluba >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i ulazak u teren ne bi li, kako smatraju u klubu, zbog sportskog kompleksa povećali cenu fabrike.

"Deca, njih oko 40 mlađih kategorija - pionira, kadeta, ima 20 omladinaca, jednostavno ne mogu da izađu na teren niti da treniraju, ne mogu ni da uću na teren. Oni su zavarili ulaznu kapiju na glavni teren, na ulazu u svlačionice. Imamo i dosta naše opreme do koje ne možemo doći", kaže Branislav Bolić, koordinator mlađih kategorija FK "21. maj".

Fudbalski klub je u međuvremenu dobio podršku skoro svih beogradskih fudbalskih i ostalih sportskih klubova. Od uprave fabrike su dobili, kako kažu u klubu, ucenu da ukoliko žele da koriste svoje prostorije i teren to će ih mesečno koštati više od 200 hiljada dinara.

Rukovodstvo opštine Rakovica je predložilo da se klub izuzme iz privatizacije "21. maja", ali iz rukovodstva fabrike nije stigao nikakav odgovor.

"Jedino rešenje je da se hitno SO Rakovica uključi u rešavanje ovog problema, odnosno da nastavi ovu aktivnost s obzirom na njihovu zamisao o priključenju Sportskom centru Rakovica, ali kako privoleti ljude iz holding kompanije da pristanu na to, ne znam. Sada je sve stvar lokalne samouprave", rekao je Dragan Savkić, predsednik Upravnog odbora "21. maj".

Pored priče o žrtvama tranzicije, eventualno gašenje fudbalskog kluba imalo bi još dalekosežnije posledice. Naime, ovaj teren je jedino mesto na kome deca iz Rakovice mogu da se bave sportom.

U fabrici "21. maj" nije bilo nikog ko bi mogao da za B92 komentariše ovaj slučaj. I dok se on ne reši, vrata za ulazak na teren i prostorije kluba će ostati zavarena, a mališani Rakovice, kako smatraju njihovi roditelji i treneri, umesto da se bave sportom biće prepušteni ulici.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.