Tadić dobio novog trenera u Ajaksu

Izvor: B92, 14.Jun.2023, 12:40

Tadić dobio novog trenera u Ajaksu

Fudbalski klub Ajaks imenovao je Morisa Stejna za novog trenera, nakon što su sezonu završili na razočaravajućem trećem mestu holandskog prvenstva.

Dosadašnji trener Sparte iz Roterdama preuzeće klub 1. jula, a sa Ajaksom je potpisao trogodišnji ugovor.

Ovaj 49-godišnji stručnjak vodio je prošle sezone Spartu do iznenađujućeg šestog mesta u tamošnjem prvenstvu.

U dosadašnjoj karijeri >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vodio je holandske klubove ADO Den Hag, Venlo i NAK Bredu, kao i Al-Vahdu iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

"U svim klubovima za koje je radio, rezultati su premašili očekivanja... Spreman je za korak napred, ja sam siguran u to", rekao je sportski direktor Ajaksa Sven Mislintat.

Ajaks je u januaru otpustio trenera Alfreda Šrojdera nakon lošeg početka sezone i imenovao bivšeg odbrambenog igrača Džona Hejtingu za privremenog šefa stručnog štaba.

Amsterdamski klub će naredne sezone igrati kvalifikacije za Ligu Evropa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.