Tadić: Skidao sam Zidanove poteze

Izvor: Sportal.rs, 06.Nov.2014, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: "Skidao" sam Zidanove poteze

Dušan Tadić ne gubi vreme. Kažu da je fudbalerima koji prvi put igraju u Premijer ligi potrebno vreme da se prilagode na možda i najzahtevniju ligu na svetu, ali ne i srpskom reprezentativcu. Jedan od najboljih igrača Sautemptona od starta šampionata nametnuo se praktično od prvog minuta. Zaslužio je interesovanje engleskih medija i javnosti, a ovog puta je pričao o detinjstvu, idolu, kao i fudbalskoj filozofiji.

- Kao dečak uvek sam bio sa loptom. Nisam mogao bez fudbala. Mama >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << je često morala da me zove na ručak, pošto sam mnogo vremena provodio igrajući fudbal - prisetio se Dušan detinjstva u razgovoru sa ostrvskim medijima..

Na pitanje o idolu iz detinjsta, nije mnogo razmišljao.

- Zinedin Zidan. Pokušavao sam neke stvari da uradim kao on. Uvek je zadovoljstvo gledati njegove mečeve. Sve što je radio izgledalo je tako lako, a nije baš tako.

Pričao je Tadić i o svojoj fudbalskoj filozofiji. Vrlo je jednostavna, voli fudbal i uživa na terenu, tada nastaje magija.

- Nikada ne razmišljam šta ću da uradim. Da li ću da uradim ovo ili nešto drugo. Opustim se i igram fudbal najbolje što znam. Uživam! Igrate onako kako se osećate u tom momentu. Svaka utakmica je posebna, drugačija, uradite ono što tada osećate. Morate biti opušteni kada imate loptu, ali ne i kada nemate, tada morate biti oštri. Dok sam bio dete uvek sam preuzimao odgovornost i rizik. Neke stvari naučite još u detinjstvu, mislim da je to vrlo važno.

Trener Sautemptona Ronald Kuman bio je jedan od presudnih razloga zašto je Tadić izabrao “svece”.

- Imao sam mnogo drugih ponuda, i iz Engleske, ali sam se odlučio za Sautempton zbog trenera. Poznajem ga, znam šta voli kod igrača i zbog toga sam došao u Sautempton. Zadovoljstvo je raditi sa Kumanom, bio je igrač, uvek je tu da razgovara sa fudbalerima, pomaže nam savetima. Poznaje me kao igrača još iz Holandije, zna da je potrebno da mi da malo slobode i onda ću postizati golove, tada će cela ekipa igrati dobro. Uživam u Sautemptonu, do sada je sve sjajno, a nadam se da će biti i bolje. Mislim da ovo može biti dobra godina za Sautempton. Uvek kažem da je svaka naredna utakmica najvažnija. Za nas je svaki meč malo finale, ako nastavimo tako sve će biti u redu - rekao je srpski reprezentativac.

Podsetili su Englezi Tadića na incident sa dronom na meču između Srbije i Albanije.

- Samo smo želeli da igramo fudbal i dokažemo da smo bolji. Bio je to čudan osećaj. Mislim da su oni svesni da nisu dovoljno dobri, pa su na taj način namerno želeli da prekinu utakmicu. Moramo da zaboravo ono što se desilo, da se fokusiramo samo na fudbal.

(Foto: Beta/AP/Chris Ison, PA Wire)

Nastavak na Sportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.