TRAGEDIJA U PALESTINI: Bivši fudbaler poginuo u porodičnoj kući

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Mar.2024, 15:17

TRAGEDIJA U PALESTINI: Bivši fudbaler poginuo u porodičnoj kući

Čuveni fudbaler stradao u napadu Izraela.

Rat u Palestini uzeo je danas za žrtvu poznatog bivšeg fudbalera i reprezentativca Mohameda Barakata (39). Legenda palestinskog fudbala bio je u svojoj porodičnoj kući kada je nastupio vazdušni napad.

Tridesetdevetogodišnji Barakat ubijen je u kući koja je pogođena granatom, prema navodima palestinskih medija. Čuveni fudbaler bio je prvi koji je u palestinskim klubovima stigao do sto golova u takmičarskim mečevima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Mohamed je igrao i fudbal na plaži i klasičan fudbal, a imajući u vidu da Palestina nije nastupala u takmičenjima pod okriljem FIFA, tako da je odigrala samo mali broj mečeva, a pomenuti as je svega triput nosio reprezentativni dres.

Igrajući za palestinsku reprezentaciju fudbala na pesku, dobio je nadimak Legenda Kan Junisa, zbog izvanrednog nastupa za tamošnji klub.

Mohammed Barakat, a Palestinian football player, was born in Khan Younis in 1984. He gained widespread recognition as the historic top scorer and star of the Palestinian national team. He became the first Palestinian striker to reach 100 goals and was one of the best scorers in… pic.twitter.com/3OD6BN2Fm3

— PALESTINE ONLINE 🇵🇸 (@OnlinePalEng) March 11, 2024

- Njegova smrt je veliki gubitak za palestinski fudbal i podsetnik na izazove sa kojima se susreću ljudi Palestine tokom izraelske blokade - napisala je Palestina onlajn.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.