Izvor: MozzartSport.com, 19.Jun.2021, 18:03

Svi Zemanovi putevi vode u Fođu: Čeh četvrti put preuzeo crveno-crne

Povratak posle tri godine bez kluba

Stara latinska poslovica kaže da svi putevi vode u Rim, a za Zdeneka Zemana svi putevi vode u – Fođu.

Češki trenerski veteran rešio je da se u 74. godini četvrti put u karijeri vrati u klub koji ga je lansirao u orbitu, sa kojim je igrao sjajan fudbal u Seriji A još pre 35 godina.

Zeman, koji je imao kratku epizodu i u Crvenoj zvezdi, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << bio je bez kluba tri godine, otkako se 2018. rastao sa Peskarom. Čekao je na ponude i rešio da prihvati novi poziv Fođe, koja je sada u trećoj ligi Italije.

Predsednik kluba Nikola Kanoniko je objavio fotografiju sa iskusnim trenerom na klupskom sajtu, čime je potvrdio informaciju da se Zeman vratio. Čeh je prvi put vodio crveno-crne u sezoni 1986/87, a onda se vratio dve godine kasnije i pet sezona je bio klupi. Demonstrirao je drugačiji stil od onog koji je tada bio dominantan u Seriji A. Njegov tim je igrao strogo napadački fudbal, na gol više, u formaciji 4-3-3.

Treći mandat u Fođi mu je bio u sezoni 2010/11 i to mu je bio prvi klub posle odlaska iz Crvene zvezde 2008. Sada će probati da pomogne klubu da se vrati u Seriju B.

𝗖𝗶 𝗩𝗲𝗱𝗶𝗮𝗺𝗼 𝗮 𝗙𝗼𝗴𝗴𝗶𝗮! ❤🖤#ForzaFoggia#CertiAmoriNonFinisconoMai #Zeman pic.twitter.com/7KHRU9lJ6O

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.