Izvor: Vostok.rs, 09.Jul.2014, 12:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetski fudbalski šampionat u ruskim medijima

07.07.2014. -

Sport portal championat.com izdvaja na svetskom šampionatu U Brazilu osnovne trenutke završenog dana. Heroj dana, Kostarika je došla do niza penala u utakmici s Holandijom isključivo zahvaljujući podvizima svog golmana.

Kejlor Navas je odbijao bukvalno sve, što je pucalo na gol. Toga je bilo mnogo, i to iz ubojitih uglova. Kada i golman nije bio u stanju da onemogući gol, Kostarikancima su pomagale prećke. Prema rezultatima utakmice, upravo Navasa su priznali >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << najboljim igračem, čak i u situaciji, kada u nizu penala nije mogao da pomogne timu.

Igrač reprezentacije Argentine Anhel di Marija u četvrtfinalnoj utakmici svetskog šampionata sa reprezentacijom Belgije povredio je mišić butine. Prema podacima argentingskih medija, za njega je turnir završen. Uoči niza penala u utakmici sa Kosta-Rikom je glavni trener reprezentacije Holandije Lui van Gal učinio neobični potez – zamenio golmana, pri tome, što Tim Krul se ne smatra stručnjakom za odbijanje penala, o čemu je saopštio u svom «tviteru» Gari Lineker. Inače, holanski stručnjak je ponovo ispao vredniji od eksperata. Krul je odbio dva napada i izveo svoj tim u polufinale.

Posmatrač Sovjetskog sporta Evgenij Lovčev u svom članku razmatra traumu Nejmara i sudiju Španca Velasko Karbalja u četvrtfinalu svetskog šampionata Brazil-Kolumbija. Između ostalog, on ističe: 2006. godine svi, između ostalih i Blater, zbog nečeg su kritikovali Valentina Ivanova za to, što je dao mnoštvo kartica Holanđanima i Portugalcima. Ta se igra smatra najgrubljom u istorijatu svetskih šampionata. Utakmica Brazila i Kolumbije je slična – to je bio pravi pokolj. Čini se da je bilo oko 50 ozbiljnih folova, dok je sudija počeo da kažnjava igrače karticama tek pri kraju igre, ustvari omogućivši tuču. Rezultat tog bezobrazluka je trauma Nejmara, koji je dobio udarac kolenom u leđa. Nadam se, da će Kolumbijca Sunjigu diskvalifikovati, kao i sudiju.Slažem se sa Dijegom Maradonom, koji kaže da takvo sudijstvo nije video u toku više godina. Nejmara, kao i druge igrače, tukli su po nogama, hvatali za gušu. Šta je činio sudija? Ništa. Svetski šampionat je izgubio jednu od glavnih zvezda – koga sada da gledamo? Sunjigu i druge, ko smeta dobrim fudbalerima da igraju fudbal? Nejmar i Tjago Silva su za Brazil ozbiljni gubici, ali u utakmici s Nemcima oni ipak nisu veliki favoriti. Možda samo na račun prednosti svog polja.

Izvor: Glas Rusije, foto: AP/Matt Dunham    
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.